![]() |
Arabistan Usulü Fırın Köfte
Arabistan usulü fırın köfte
Arabistan usulü fırın köfte Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 600 gram kıyma 1/2 adet bayat ekmek 2 adet soğan 100 gram kıyılmış badem 6 yemek kaşığı sıvı yağ 2 adet yumurta 100 gram dolmalık fıstık 100 gram yaprak badem 300 gram yağsız yoğurt 4 yemek kaşığı limon suyu 1 demet maydanoz 400 gram domates acı kırmızı biber kimyon tuz karabiber Hazırlanışı: Ekmeği ıslatın içini ovalayın. Soğanları soyun, küb şeklinde doğrayın, kıyılmış bademlerle birlikte 2 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleştirin. Kıymayı, kavurduğunuz soğanlı, badem, sıkılmış ekmek ve üzümlerle birlikte yoğurun. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Karışıma ekmek formu verip yağlanmış tepsiye koyun. Su ile hafifçe ıslatın, üzerine 50 gr. yaprak badem serpin. 180ø sıcaklıktaki fırının alttan 2. rafında 1 saat pişirin. Kalan yaprak bademi yağsız tavada pembeleştirin. Yoğurdu, 2 yemek kaşığı limon suyu, tuz, karabiber, 1 tutam toz şeker ve bir miktar kimyon ile karıştırın. Bademlerin yarısını karışıma katın. Domatesleri yıkayıp dörde bölün. 2 yemek kaşığı limon suyu, tuz, karabiber, 1 tutam şeker ve 4 yemek kaşığı sıvı yağı çırpın. Maydanoz ve domateslerle karıştırın. Yoğurtlu sos ve kalan bademlerle süsleyip, köfte ile servis yapın. Ekmeği ıslatın içini ovalayın. Soğanları soyun, küb şeklinde doğrayın, kıyılmış bademlerle birlikte 2 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleştirin. Kıymayı, kavurduğunuz soğanlı, badem, sıkılmış ekmek ve üzümlerle birlikte yoğurun. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Karışıma ekmek formu verip yağlanmış tepsiye koyun. Su ile hafifçe ıslatın, üzerine 50 gr. yaprak badem serpin. 180ø sıcaklıktaki fırının alttan 2. rafında 1 saat pişirin. Kalan yaprak bademi yağsız tavada pembeleştirin. Yoğurdu, 2 yemek kaşığı limon suyu, tuz, karabiber, 1 tutam toz şeker ve bir miktar kimyon ile karıştırın. Bademlerin yarısını karışıma katın. Domatesleri yıkayıp dörde bölün. 2 yemek kaşığı limon suyu, tuz, karabiber, 1 tutam şeker ve 4 yemek kaşığı sıvı yağı çırpın. Maydanoz ve domateslerle karıştırın. Yoğurtlu sos ve kalan bademlerle süsleyip, köfte ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.