![]() |
Enginarlı Somon |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginarlı SomonEnginarlı somon Enginarlı somon Hazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 4 adet enginar 6 yemek kaşığı limon suyu 1 kilogram patates 150 gram tereya& 1 adet portakal kabu& 2 yemek kaşığı portakal suyu 150 ml ![]() 4 adet somon dilimi 2 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 demet maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Enginarların saplarını kesin ve limon sürün ![]() ![]() Soyulmuş patatesleri büyük kareler halinde doğrayıp kaynar tuzlu suda 15 dakika kaynatın ![]() Oda sıcaklığındaki 50 gr ![]() ![]() ![]() ![]() Enginarları sudan çıkartın ve süzülmeye bırakın ![]() ![]() Patatesleri süzün ve hafifçe ezin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Somonları yıkayıp kurulayın ve una bulayın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|