![]() |
Enginarlı Somon
Enginarlı somon
Enginarlı somon Hazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 4 adet enginar 6 yemek kaşığı limon suyu 1 kilogram patates 150 gram tereya& 1 adet portakal kabu& 2 yemek kaşığı portakal suyu 150 ml. krema 4 adet somon dilimi 2 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 demet maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Enginarların saplarını kesin ve limon sürün. Limon suyu, tuz ve suyu kaynatın, enginarları 20-25 dakika yapraklarıyla pişirin. Soyulmuş patatesleri büyük kareler halinde doğrayıp kaynar tuzlu suda 15 dakika kaynatın. Oda sıcaklığındaki 50 gr. tereyağını portakal rendesi ile çırpın. Portakal suyu, tuz ve biberle tatlandırın. Ağzı orta büyüklükte olan sıkma torbasına koyup 4 adet yuvarlak top yapın ve buzdolabında bekletin. Enginarları sudan çıkartın ve süzülmeye bırakın. Yapraklarını ayıklayın, tüylü kısmını bir kaşıkla temizleyin küp doğrayın ve 1 kaşık ayırın. Patatesleri süzün ve hafifçe ezin. Kremayı 50 gr. tereyağı ile eritin. Patatesleri karıştırın. Enginar, kıyılmış maydanoz, tuz, biber ve muskatı ilave edilerek sıcak bekletin. Somonları yıkayıp kurulayın ve una bulayın. Tuz, biber ilave edip, kızgın yağda iki tarafını 4er dakika kızartın. Kalan tereyağı ile enginar yapraklarını soteleyin. Somonlar, püre, tereyağlı toplar ve enginar yapraklarını tabağa koyup, ayırdığınız 1 kaşık enginar ve maydanoz ile süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.