Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bakla, dana, etli

Dana Etli İç Bakla

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Etli İç Bakla



Dana etli iç bakla
Dana etli iç bakla

Hazırlama süresi 95 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
  • 750 gram kemikli süt danası eti
  • 50 gram margarin
  • 1 adet soğan
  • 2 adet defne yaprağı
  • 800 ml et suyu
  • 400 gram havuç
  • 500 gram taze iç bakla
  • 6 yemek kaşığı hazır patates püresi tozu
  • 150 gram mantar
  • 1 demet maydanoz
  • tuz
  • karabiber
  • muskat
Hazırlanışı:
Kasabınıza eti kemiklerinden ayırtıp kuşbaşı doğratın Bir tencerede 30gr yağı kızdırın, etleri tencereye koyup kızgın yağda kavurun Tuz, karabiber, bütün haldeki soğanı, et suyunu ve defne yapraklarını ilave edin Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 45dk pişirin
Havuçları ayıklayın, dilim dilim doğrayın, baklalarla birlikte etlere katın, 25dk pişirdikten sonra soğanı tencereden çıkartın
Püre tozunu baklalı etlerin üzerine serpiştirip karıştırın, bir taşım kaynatın Mantarları ayıklayın,kalan yağda pembeleştirin Maydanozları kıyın, mantarlarla birlikte tencereye ilave edin Tuz, karabiber muskat ile tatlandırın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.