09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dana Etli İç Bakla
Dana etli iç bakla
Dana etli iç bakla
Hazırlama süresi 95 dakika
4 kişilik
Malzemeler:- 750 gram kemikli süt danası eti
- 50 gram margarin
- 1 adet soğan
- 2 adet defne yaprağı
- 800 ml
et suyu
- 400 gram havuç
- 500 gram taze iç bakla
- 6 yemek kaşığı hazır patates püresi tozu
- 150 gram mantar
- 1 demet maydanoz
- tuz
- karabiber
- muskat
Hazırlanışı:
Kasabınıza eti kemiklerinden ayırtıp kuşbaşı doğratın Bir tencerede 30gr yağı kızdırın, etleri tencereye koyup kızgın yağda kavurun Tuz, karabiber, bütün haldeki soğanı, et suyunu ve defne yapraklarını ilave edin Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 45dk pişirin
Havuçları ayıklayın, dilim dilim doğrayın, baklalarla birlikte etlere katın, 25dk pişirdikten sonra soğanı tencereden çıkartın
Püre tozunu baklalı etlerin üzerine serpiştirip karıştırın, bir taşım kaynatın Mantarları ayıklayın,kalan yağda pembeleştirin Maydanozları kıyın, mantarlarla birlikte tencereye ilave edin Tuz, karabiber muskat ile tatlandırın
|
|
|