Sebze Kabuklu Balık |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Kabuklu BalıkSebze kabuklu balık Sebze kabuklu balık Hazırlama süresi 50 dakika 2 kişilik Malzemeler: 4 adet mezgit 400 gram patates 300 gram kabak 300 gram domates 2 adet soğan 1 diş sarmısak 1 adet yumurta sarısı 50 gram tereyağı 30 gram parmesan peyniri 40 gram galeta unu 5 yemek kaşığı maydanoz 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 2 yemek kaşığı limon suyu 4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı salça 150 gram sebze suyu 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri yıkayıp tuzlu suda haşlayın Soğuk suya tutup soyun Kabakları temizleyip ikiye bölün, verevine doğrayın Domatesleri blanşe edip kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp dilimleyin Soğan ve sarmısağı soyup incecik kıyın Tereyağı, yumurta sarısı, galeta unu, parmesan peyniri, maydanoz, tuz, karabiber ve limon kabuğunu iyice karıştırın Balığı tuz, karabiber ve limon suyu karışımına bulayın Tereyağ karışımını her tarafına sürüp yağlanmış fırın kabına yerleştirin 250ø ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin Soğanı, sarmısağı ve kabağı 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun, salçayı katıp kavurmaya devam edin Sebze suyunu katıp 10 dakika pişirin 5 dakikada domatesi ilave edip ateşten alın Patatesleri 2 yemek kaşığı yağda kızartın Fıstıkları sebzelere ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın Maydanoz ile süsleyip balıkların yanında servis yapın |
|