![]() |
Sebze Kabuklu Balık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebze Kabuklu BalıkSebze kabuklu balık Sebze kabuklu balık Hazırlama süresi 50 dakika 2 kişilik Malzemeler: 4 adet mezgit 400 gram patates 300 gram kabak 300 gram domates 2 adet soğan 1 diş sarmısak 1 adet yumurta sarısı 50 gram tereyağı 30 gram parmesan peyniri 40 gram galeta unu 5 yemek kaşığı maydanoz 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 2 yemek kaşığı limon suyu 4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı salça 150 gram sebze suyu 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri yıkayıp tuzlu suda haşlayın ![]() ![]() ![]() Domatesleri blanşe edip kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp dilimleyin ![]() Soğan ve sarmısağı soyup incecik kıyın ![]() Tereyağı, yumurta sarısı, galeta unu, parmesan peyniri, maydanoz, tuz, karabiber ve limon kabuğunu iyice karıştırın ![]() Balığı tuz, karabiber ve limon suyu karışımına bulayın ![]() Tereyağ karışımını her tarafına sürüp yağlanmış fırın kabına yerleştirin ![]() ![]() Soğanı, sarmısağı ve kabağı 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun, salçayı katıp kavurmaya devam edin ![]() Sebze suyunu katıp 10 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Patatesleri 2 yemek kaşığı yağda kızartın ![]() Fıstıkları sebzelere ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın ![]() Maydanoz ile süsleyip balıkların yanında servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|