ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sebze Kabuklu Balık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780775)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:45 PM

Sebze Kabuklu Balık
 
Sebze kabuklu balık
Sebze kabuklu balık

Hazırlama süresi 50 dakika
2 kişilik
Malzemeler:

4 adet mezgit
400 gram patates
300 gram kabak
300 gram domates
2 adet soğan
1 diş sarmısak
1 adet yumurta sarısı
50 gram tereyağı
30 gram parmesan peyniri
40 gram galeta unu
5 yemek kaşığı maydanoz
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 yemek kaşığı limon suyu
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
150 gram sebze suyu
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Patatesleri yıkayıp tuzlu suda haşlayın. Soğuk suya tutup soyun. Kabakları temizleyip ikiye bölün, verevine doğrayın.
Domatesleri blanşe edip kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp dilimleyin.
Soğan ve sarmısağı soyup incecik kıyın.
Tereyağı, yumurta sarısı, galeta unu, parmesan peyniri, maydanoz, tuz, karabiber ve limon kabuğunu iyice karıştırın.
Balığı tuz, karabiber ve limon suyu karışımına bulayın.
Tereyağ karışımını her tarafına sürüp yağlanmış fırın kabına yerleştirin. 250ø ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
Soğanı, sarmısağı ve kabağı 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun, salçayı katıp kavurmaya devam edin.
Sebze suyunu katıp 10 dakika pişirin. 5. dakikada domatesi ilave edip ateşten alın.
Patatesleri 2 yemek kaşığı yağda kızartın.
Fıstıkları sebzelere ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın.
Maydanoz ile süsleyip balıkların yanında servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.