![]() |
Marineli Mezgit |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Marineli MezgitMarineli mezgit Marineli mezgit Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 600 gram mezgit fileto (dondurulmuş) 1 adet portakal 1 adet limon 600 gram patates 50 gram arpacık soğan 2 adet kırmızı dolmalık biber 2 dal maydanoz 200 ml ![]() 2 diş sarmısak 6 yemek kaşığı zeytinyağı 3 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tane karabiber muskat tuz beyaz biber Hazırlanışı: Marine sosunu hazırlamak için portakalı sıcak su ile yıkayın ve kurulayın ![]() ![]() ![]() ![]() Mezgit filetolarını marineye yatırıp çözülmeye bırakın ![]() ![]() Patatesleri soyun, kaynar tuzlu suda 30 dakika haşlayın ![]() ![]() İç tarafları altta olacak şekilde bir fırın tepsisine koyun ve fırının alttan 3 ![]() ![]() Nemli bir bezle örterek soğutup kabuklarını soyun ![]() ![]() Arpacık soğanlarını soyun ve uzunlamasına ince ince dilimleyin ![]() ![]() Sütü ısıtıp bir kenarda bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarmısağı soyun, ince dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan zeytinyağını büyük bir tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 8 yemek kaşığı terbiyeyi kızgın tavaya dökün, biraz kaynatın ve çırpma teli ile karıştırın ![]() Filetoları püre ve kırmızı biber parçaları ile birlikte, tabaklara yerleştirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|