Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
marineli, mezgit

Marineli Mezgit

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marineli Mezgit



Marineli mezgit
Marineli mezgit

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

600 gram mezgit fileto (dondurulmuş)
1 adet portakal
1 adet limon
600 gram patates
50 gram arpacık soğan
2 adet kırmızı dolmalık biber
2 dal maydanoz
200 ml süt
2 diş sarmısak
6 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tane karabiber
muskat
tuz
beyaz biber

Hazırlanışı:
Marine sosunu hazırlamak için portakalı sıcak su ile yıkayın ve kurulayın Portakal kabuğunun 1/4ünü kibrit çöpü şeklinde doğrayın Portakal ve limonun suyunu sıkın ve çıkan suyu portakal şeritleri ile birlikte yayvan bir kaseye koyun Karabiber tanelerini havanda irice dövüp ilave edin
Mezgit filetolarını marineye yatırıp çözülmeye bırakın Ara ara çevirin
Patatesleri soyun, kaynar tuzlu suda 30 dakika haşlayın Biberleri dörde bölün, sap ve çekirdek kısımlarını çıkarın
İç tarafları altta olacak şekilde bir fırın tepsisine koyun ve fırının alttan 3 rafında, ızgarada, zarında siyah kabarcıklar oluşana kadar 10 dakika kızartın
Nemli bir bezle örterek soğutup kabuklarını soyun Biber parçalarını verevine ikiye bölün
Arpacık soğanlarını soyun ve uzunlamasına ince ince dilimleyin Maydanozu yıkayın, kurulayın ve yapraklarını koparın
Sütü ısıtıp bir kenarda bekletin Haşlanmış patatesin suyunu döküp ezin Sıcak sütü katın ve karıştırın Tuz ve muskat ile tatlandırın Sıcak kalacak şekilde bekletin
Sarmısağı soyun, ince dilimleyin Balığı marinane sosundan çıkarın, iyice süzdün 1 yemek kaşığı zeytinyağını, bir tavada kızdırın Arpacık soğanlarını ve biberleri tavaya koyun, orta ateşte 2-3 dakika kavurun
Kalan zeytinyağını büyük bir tavada kızdırın Balıkları hafifçe unlayın Sarmısak ile birlikte, orta ateşte her tarafını 2-3 dakika kızartın Tuzlayıp biberleyin Bir tabağa alın ve önceden 80ø ısıtılmış fırında sıcak tutun
8 yemek kaşığı terbiyeyi kızgın tavaya dökün, biraz kaynatın ve çırpma teli ile karıştırın
Filetoları püre ve kırmızı biber parçaları ile birlikte, tabaklara yerleştirin Sos ve maydanoz ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.