ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Marineli Mezgit (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780764)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:47 PM

Marineli Mezgit
 
Marineli mezgit
Marineli mezgit

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

600 gram mezgit fileto (dondurulmuş)
1 adet portakal
1 adet limon
600 gram patates
50 gram arpacık soğan
2 adet kırmızı dolmalık biber
2 dal maydanoz
200 ml. süt
2 diş sarmısak
6 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tane karabiber
muskat
tuz
beyaz biber

Hazırlanışı:
Marine sosunu hazırlamak için portakalı sıcak su ile yıkayın ve kurulayın. Portakal kabuğunun 1/4ünü kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Portakal ve limonun suyunu sıkın ve çıkan suyu portakal şeritleri ile birlikte yayvan bir kaseye koyun. Karabiber tanelerini havanda irice dövüp ilave edin.
Mezgit filetolarını marineye yatırıp çözülmeye bırakın. Ara ara çevirin.
Patatesleri soyun, kaynar tuzlu suda 30 dakika haşlayın. Biberleri dörde bölün, sap ve çekirdek kısımlarını çıkarın.
İç tarafları altta olacak şekilde bir fırın tepsisine koyun ve fırının alttan 3. rafında, ızgarada, zarında siyah kabarcıklar oluşana kadar 10 dakika kızartın.
Nemli bir bezle örterek soğutup kabuklarını soyun. Biber parçalarını verevine ikiye bölün.
Arpacık soğanlarını soyun ve uzunlamasına ince ince dilimleyin. Maydanozu yıkayın, kurulayın ve yapraklarını koparın.
Sütü ısıtıp bir kenarda bekletin. Haşlanmış patatesin suyunu döküp ezin. Sıcak sütü katın ve karıştırın. Tuz ve muskat ile tatlandırın. Sıcak kalacak şekilde bekletin.
Sarmısağı soyun, ince dilimleyin. Balığı marinane sosundan çıkarın, iyice süzdün. 1 yemek kaşığı zeytinyağını, bir tavada kızdırın. Arpacık soğanlarını ve biberleri tavaya koyun, orta ateşte 2-3 dakika kavurun.
Kalan zeytinyağını büyük bir tavada kızdırın. Balıkları hafifçe unlayın. Sarmısak ile birlikte, orta ateşte her tarafını 2-3 dakika kızartın. Tuzlayıp biberleyin. Bir tabağa alın ve önceden 80ø ısıtılmış fırında sıcak tutun.
8 yemek kaşığı terbiyeyi kızgın tavaya dökün, biraz kaynatın ve çırpma teli ile karıştırın.
Filetoları püre ve kırmızı biber parçaları ile birlikte, tabaklara yerleştirin. Sos ve maydanoz ile süsleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.