Etli Ve Sebzeli Türlü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Ve Sebzeli TürlüEtli ve sebzeli türlü Etli ve sebzeli türlü Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik 579 kalori Malzemeler: 100 gr arpacık soğanı600 gr dana eti300 gr havuç600 gr küçük patates1 sap pırasa 1 adet kırmızı biber 80 gr fasulye1 adet patlıcan 2 adet domates 40 ml zeytinyağı1 5 lt et suyu200 gr pirinç10 gr maydanoztuz karabiber Ispanak çorbası 750 gr ıspanağı yıkayıp ayıklayın, ince ince kıyın 1 adet orta boy soğanı kıyıp 10 gr margarinde kavurun Ispanağı ilave edin ve kavurarak sönmesini sağlayın 20 gr unu ıspanağın üzerine serpip kavurmaya devam edin Topak topak olmamasına dikkat ederek 1 5 lt et suyunu ekleyin Bir taşım kaynattıktan sonra altını kısın 1 adet yumurta, 1 adet limonun suyunu karıştırıp tuzla çırpın Daha sonra çorbayı ateşten alıp çırpılmış yumurta ve limonlu terbiyeyi kaşıkla katın Çorba soğumuşsa ısıtıp sıcak olarak servis yapın Hazırlanışı: Arpacık soğanları soyduktan sonra ince doğrayın Eti 3-4 cm iriliğinde küp şeklinde doğrayın + Havuçları soyun ve ortadan uzunlamasına kestikten sonra 0,5 cm kalınlığında dilimleyin Fasulyeleri temizleyin, patlıcanları 2 cm kalınlığında doğrayın Domatesin kabuklarını soyduktan sonra dörde bölün ve çekirdeklerini temizleyin Sonra dört parçayı da ikiye bölün![]() Yağı bir tencerede kızdırın ve eti ekleyip kahverengi olana dek kızartın Sonra arpacık soğanlarını etin içine ekleyin ve hafifçe sote edin Et suyunu da ete ekleyin Havuçları ve soyup iri parçalara kestiğiniz patatesleri de ilave ettikten sonra tencerenin ağzını kapatarak orta ateşte 25 dakika pişirin Sonra pirinci ve geri kalan sebzeleri ekleyerek tekrar 20-25 dakika pişirmeye bırakın Tuz ve karabiberle tatlandırındığınız türlüyü, üzerine kıyılmış maydanozu serperek servis edin
|
|
|
|