![]() |
Etli Ve Sebzeli Türlü
Etli ve sebzeli türlü
Etli ve sebzeli türlü Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik 579 kalori Malzemeler: 100 gr. arpacık soğanı 600 gr. dana eti 300 gr. havuç 600 gr. küçük patates 1 sap pırasa 1 adet kırmızı biber 80 gr. fasulye 1 adet patlıcan 2 adet domates 40 ml. zeytinyağı 1.5 lt. et suyu 200 gr. pirinç 10 gr. maydanoz tuz karabiber Ispanak çorbası 750 gr. ıspanağı yıkayıp ayıklayın, ince ince kıyın. 1 adet orta boy soğanı kıyıp 10 gr. margarinde kavurun. Ispanağı ilave edin ve kavurarak sönmesini sağlayın. 20 gr. unu ıspanağın üzerine serpip kavurmaya devam edin. Topak topak olmamasına dikkat ederek 1.5 lt. et suyunu ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra altını kısın. 1 adet yumurta, 1 adet limonun suyunu karıştırıp tuzla çırpın. Daha sonra çorbayı ateşten alıp çırpılmış yumurta ve limonlu terbiyeyi kaşıkla katın. Çorba soğumuşsa ısıtıp sıcak olarak servis yapın. Hazırlanışı: Arpacık soğanları soyduktan sonra ince doğrayın. Eti 3-4 cm. iriliğinde küp şeklinde doğrayın. + Havuçları soyun ve ortadan uzunlamasına kestikten sonra 0,5 cm. kalınlığında dilimleyin. Fasulyeleri temizleyin, patlıcanları 2 cm. kalınlığında doğrayın. Domatesin kabuklarını soyduktan sonra dörde bölün ve çekirdeklerini temizleyin. Sonra dört parçayı da ikiye bölün. Yağı bir tencerede kızdırın ve eti ekleyip kahverengi olana dek kızartın. Sonra arpacık soğanlarını etin içine ekleyin ve hafifçe sote edin. Et suyunu da ete ekleyin. Havuçları ve soyup iri parçalara kestiğiniz patatesleri de ilave ettikten sonra tencerenin ağzını kapatarak orta ateşte 25 dakika pişirin. Sonra pirinci ve geri kalan sebzeleri ekleyerek tekrar 20-25 dakika pişirmeye bırakın. Tuz ve karabiberle tatlandırındığınız türlüyü, üzerine kıyılmış maydanozu serperek servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.