İrmikli Bonfile Köftesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmikli Bonfile Köftesiİrmikli bonfile köftesi İrmikli bonfile köftesi Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 125 gram ince dilimlenmiş bonfile 1 demet maydanoz 100 gram irmik 1 adet yumurta 1 adet yumurta sarısı 250 ml süt25 gram tereyağı 1 litre et suyu 1 demet taze soğan tuz karabiber taze çekilmiş muskat Hazırlanışı: Bonfileyi küb küb doğrayın Maydanoz yapraklarını ince ince kıyın![]() Süt, bir tutam tuz ve yağı bir taşım kaynatın İrmiği ekleyin, ocağın altını kapatıp, devamlı karıştırarak 1 dakika demlendirin![]() Karışıma yumurta, yumurta sarısı, maydanoz ve bonfileyi ilave edin Tuz, karabiber, muskat ekip soğumaya bırakın![]() Ellerinizi hafifçe ıslatıp bu karışımdan 12 adet yuvarlak köfte yapın ![]() Et suyunu kaynatın, köfteleri içine atın, orta hararetli ateşte 12-14 dakika kaynatmamaya dikkat ederek pişirin ![]() Taze soğanı kıyın Tuz, karabiber ve muskatla yeşil soğanı karıştırıp ilave edin
|
|
|
|