![]() |
Somonlu Pancar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Somonlu PancarSomonlu pancar Somonlu pancar Hazırlama süresi 1 saat 20 6 kişilik Malzemeler: 12 adet eşit büyüklükte pancar 120 gram taze soğan 300 gram dilimlenmiş smon füme 200 gram salatalık 2 adet yumurta 1 demet taze soğanın yeşil uçları 2 adet yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı orta acılıkta hardal 2 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı yağlı yoğurt 200 ml ![]() tuz beyaz karabiber Hazırlanışı: Pancarları akar suyun altında fırçalayarak yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu için, somonu küçük küblere doğrayın ![]() ![]() Taze soğanları ayıklayın ve kıyın ![]() ![]() ![]() 2 adet yumurtayı katı pişirin, soğuk suya tutup kabuklarını soyun ve ince ince kıyın ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta yumurta sarılarını hardal, 1 tutam tuz ve sirke ile mikser yardımıyla iyice karıştırın ![]() ![]() Yoğurt, somon, taze soğan, salatalık ve haşlanmış yumurtaları katın ![]() ![]() ![]() Pancarları fırından alın, folyolardan çıkartın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|