Baklalı Biftek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baklalı BiftekBaklalı biftek Baklalı biftek Hazırlama süresi 1 saat 5 kişilik Malzemeler:
Soya sosu, et suyu ve nişastayı karıştırıp biftekleri bu karışım ile marine edin ![]() Fıstıkları iri iri kırın Yağsız tavada hafifçe kavurun İç baklaların zarlarını ayırın Acı kırmızı biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarıp minik küblere doğrayın ![]() Havucu ayıklayın ve çubuk şeklinde kesin ![]() Sıvı yağı kızıdırın Etleri yüksek ateşte çevirerek kavurun Bakla, acı kırmızı biber ve havucu katın 5 dakika daha kavurun Portakal suyunu ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin Tuz ve acı toz kırmızı biber ile tatlandırın En son fıstıkları katıp bekletmeden servis yapın![]() |
|
|
|