ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Baklalı Biftek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780730)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:52 PM

Baklalı Biftek
 
Baklalı biftek
Baklalı biftek

Hazırlama süresi 1 saat
5 kişilik
Malzemeler:
  • 600 gram biftek
  • 500 gram iç bakla
  • 200 gram havuç
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 3 yemek kaşığı et suyu (tablet)
  • 50 gram antep fıstığı(tuzsuz ve kabuksuz)
  • 1x1/ tatlı kaşığı nişasta
  • 2 adet acı kırmızı biber
  • 200 ml. portakal suyu
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Acı toz kırmızı biber
  • tuz
Hazırlanışı:
Soya sosu, et suyu ve nişastayı karıştırıp biftekleri bu karışım ile marine edin.
Fıstıkları iri iri kırın. Yağsız tavada hafifçe kavurun. İç baklaların zarlarını ayırın.
Acı kırmızı biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarıp minik küblere doğrayın.
Havucu ayıklayın ve çubuk şeklinde kesin.
Sıvı yağı kızıdırın. Etleri yüksek ateşte çevirerek kavurun. Bakla, acı kırmızı biber ve havucu katın. 5 dakika daha kavurun.
Portakal suyunu ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin.
Tuz ve acı toz kırmızı biber ile tatlandırın. En son fıstıkları katıp bekletmeden servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.