![]() |
Baklalı Biftek
Baklalı biftek
Baklalı biftek Hazırlama süresi 1 saat 5 kişilik Malzemeler:
Soya sosu, et suyu ve nişastayı karıştırıp biftekleri bu karışım ile marine edin. Fıstıkları iri iri kırın. Yağsız tavada hafifçe kavurun. İç baklaların zarlarını ayırın. Acı kırmızı biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarıp minik küblere doğrayın. Havucu ayıklayın ve çubuk şeklinde kesin. Sıvı yağı kızıdırın. Etleri yüksek ateşte çevirerek kavurun. Bakla, acı kırmızı biber ve havucu katın. 5 dakika daha kavurun. Portakal suyunu ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuz ve acı toz kırmızı biber ile tatlandırın. En son fıstıkları katıp bekletmeden servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.