Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balkabaklı, gulaş

Balkabaklı Gulaş

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabaklı Gulaş



Balkabaklı gulaş
Balkabaklı gulaş

Hazırlama süresi 165 dakika
4-6 kişilik
Malzemeler:
  • 300 gram soğan
  • 6 adet ardıç tohumu
  • 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 1 kilogram ördek eti
  • 1 tatlı kaşığı hardal tohumu
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1/4 litre sek beyaz şarap
  • 500 gram balkabağı
  • 1 diş sarmısak
  • 4 dal maydanoz
  • tuz
  • karabiber
Eti ve bahartaları birlikte bir gece boyunca buzdolabında terbiye ederseniz çok daha lezzetli olur

Hazırlanışı:
Soğanları soyup 1 cm eninde küp şeklinde doğrayın Ardıç tohumu, kişniş, hardal tohumu ve karabiberi havanda tokmakla iyice dövün Yağı bir geniş bir tencerede ısıtın Etle soğanı harlı ateşte kavurun Havandaki baharatlarla defne yaprağını ilave edin Tuz ve şarabı katın Üstü kapalı olarak 25 saat kadar pişmeye bırakın
Kabağı temizleyip soyun çekirdeklerini çıkarın Ardından 1-2 cm eninde küpler şeklinde doğrayın Sarmısağı ince ince kıyın Her ikisini de tencereye ilave edip üstü kapalı olarak 30 dakika daha pişirin Tuzunu biberini kontrol edip üstüne maydanoz serpiştirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.