Midye Soslu Dilbalığı |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Midye Soslu DilbalığıMidye soslu dilbalığı Midye soslu dilbalığı Hazırlama süresi 60 dakika 4 kişilik Malzemeler: 700 gram midye 100 gram havuç 2-3 yemek kaşığı limon suyu maydanoz tuz karabiber 2-3 adet soğan 15 su bardağı beyaz şarap 100 gram pırasa 250 ml kremşanti 4 demet dilbalığı 20 gram tereyağı tozşeker Hazırlanışı: Midyeleri yıkayın Halka halka doğranmış soğan, tuz, karabiber ve 1 bardak şarap ile 5 dakika pişirin Tencereden çıkartıp içlerini çıkarın Suyu süzgeçten geçirin Havuç ve pırasaları ince şeritlere doğrayın Havuçları 1 dakika tuzlu suda blanşe edin, pırasa şeritlerini koyup 1/2 dakika pişirin ve süzün Midye suyunu kremşanti, limon suyu ve 8 adet midye içi ile püre haline getirip kremamsı olana kadar kaynatın Tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile tatlandırıp sıcak tutun Fırını 180ø ısıtın Dilbalığını 1/2 bardak şarap ile yağlanmış bir kapta ağzı kapalı olarak 6-8 dakika pişirin Midyeler ve sebzeleri ilave edip bir taşım kaynatın Balığı midyeler, sebzeler ve sosu ile tabaklara alın Maydonoz ile süsleyin Pilav, haşlanmış patates veya yeşil salata ile servis yapın |
|