ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Midye Soslu Dilbalığı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780708)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:56 PM

Midye Soslu Dilbalığı
 
Midye soslu dilbalığı
Midye soslu dilbalığı

Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

700 gram midye
100 gram havuç
2-3 yemek kaşığı limon suyu
maydanoz
tuz
karabiber
2-3 adet soğan
1.5 su bardağı beyaz şarap
100 gram pırasa
250 ml. kremşanti
4 demet dilbalığı
20 gram tereyağı
tozşeker

Hazırlanışı:
Midyeleri yıkayın. Halka halka doğranmış soğan, tuz, karabiber ve 1 bardak şarap ile 5 dakika pişirin. Tencereden çıkartıp içlerini çıkarın. Suyu süzgeçten geçirin.
Havuç ve pırasaları ince şeritlere doğrayın. Havuçları 1 dakika tuzlu suda blanşe edin, pırasa şeritlerini koyup 1/2 dakika pişirin ve süzün.
Midye suyunu kremşanti, limon suyu ve 8 adet midye içi ile püre haline getirip kremamsı olana kadar kaynatın. Tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile tatlandırıp sıcak tutun.
Fırını 180ø ısıtın. Dilbalığını 1/2 bardak şarap ile yağlanmış bir kapta ağzı kapalı olarak 6-8 dakika pişirin. Midyeler ve sebzeleri ilave edip bir taşım kaynatın.
Balığı midyeler, sebzeler ve sosu ile tabaklara alın. Maydonoz ile süsleyin. Pilav, haşlanmış patates veya yeşil salata ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.