![]() |
Midye Soslu Dilbalığı
Midye soslu dilbalığı
Midye soslu dilbalığı Hazırlama süresi 60 dakika 4 kişilik Malzemeler: 700 gram midye 100 gram havuç 2-3 yemek kaşığı limon suyu maydanoz tuz karabiber 2-3 adet soğan 1.5 su bardağı beyaz şarap 100 gram pırasa 250 ml. kremşanti 4 demet dilbalığı 20 gram tereyağı tozşeker Hazırlanışı: Midyeleri yıkayın. Halka halka doğranmış soğan, tuz, karabiber ve 1 bardak şarap ile 5 dakika pişirin. Tencereden çıkartıp içlerini çıkarın. Suyu süzgeçten geçirin. Havuç ve pırasaları ince şeritlere doğrayın. Havuçları 1 dakika tuzlu suda blanşe edin, pırasa şeritlerini koyup 1/2 dakika pişirin ve süzün. Midye suyunu kremşanti, limon suyu ve 8 adet midye içi ile püre haline getirip kremamsı olana kadar kaynatın. Tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile tatlandırıp sıcak tutun. Fırını 180ø ısıtın. Dilbalığını 1/2 bardak şarap ile yağlanmış bir kapta ağzı kapalı olarak 6-8 dakika pişirin. Midyeler ve sebzeleri ilave edip bir taşım kaynatın. Balığı midyeler, sebzeler ve sosu ile tabaklara alın. Maydonoz ile süsleyin. Pilav, haşlanmış patates veya yeşil salata ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.