Fırında Sebzeli Mezgit |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Sebzeli MezgitFırında sebzeli mezgit Fırında sebzeli mezgit Hazırlama süresi 10 dakika 4 kişilik 670 kalori Malzemeler: 600 gr küçük boy patates 500 gr buke garni (havuç 1 kg mezgit balığı (temizlenmiş 40 ml limon suyu 200 gr tereyağı 10 gr hardal 30 gr kapari 1 demet maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: + Patatesleri kabuklarıyla kaynar tuzlu suda 15 dakika haşlayın Bu arada buke garni sebzelerini temizleyin Havucu uzunlamasına ikiye bölün ve maydanoz kökleriyle dilimlere kesin Kerevizi 1 cm büyüklüğünde küp doğrayın Pırasanın beyaz ve açık yeşil kısımlarını halka kesin + Sebzeleri kaynar tuzlu suda 3 dakika haşlayıp, soğuk sudan geçirin Patatesleri süzüp, soğuk sudan geçirin ve soyun + Balığı yıkayın İçine ve dışına limon suyu sürüp, tuz ve biber ekin Fırın tepsisini yağlayıp balığı yerleştirin Etrafına sebzeleri ve patatesleri yayın + Bir tencerede tereyağını eritin Hardal, kapari, tuz ve biber ile karıştırıp, eşit şekilde balığın ve sebzelerin üstüne dökün + Önceden 1800 C’de ısıtılmış fırının 2 rafında 20-25 dakika pişirin Maydanozu ince kıyın ve balığın üstüne serpip servis yapın |
|