![]() |
Fesleğenli Bonfile |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fesleğenli BonfileFesleğenli bonfile Fesleğenli bonfile Hazırlama süresi 20 dakika 4 kişilik Malzemeler: 4 adet bonfile 3 yemek kaşığı zeytinyağı 500 gram sarı 1 adet büyük soğan 125 ml ![]() 1-2 yemek kaşığı limon suyu 30 gram tereyağı 1/2 demet fesleğen tuz karabiber Hazırlanışı: Biberleri dörde bölün, çekirdeklerini ayıklayın, yıkayın ve küçük parçalara kesin ![]() ![]() ![]() Portakal suyu ve limon suyunu ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın ![]() ![]() Bonfilenin her iki tarafını kızgın tereyağında 4'er dakika kızartın ve tuz, karabiberle tatlandırın ![]() Fesleğenin yapraklarını ayıklayın büyüklerini ikiye kesin ve sebzenin üzerine serpiştirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|