![]() |
Fesleğenli Bonfile
Fesleğenli bonfile
Fesleğenli bonfile Hazırlama süresi 20 dakika 4 kişilik Malzemeler: 4 adet bonfile 3 yemek kaşığı zeytinyağı 500 gram sarı 1 adet büyük soğan 125 ml. portakal suyu 1-2 yemek kaşığı limon suyu 30 gram tereyağı 1/2 demet fesleğen tuz karabiber Hazırlanışı: Biberleri dörde bölün, çekirdeklerini ayıklayın, yıkayın ve küçük parçalara kesin. Soğanı soyun, dörde bölün ve şerit halinde kesin. Soğan ve biberleri zeytinyağında çevirin. Portakal suyu ve limon suyunu ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Ağzı kapalı olarak orta ateşte 6-8 dakika pişirin. Bonfilenin her iki tarafını kızgın tereyağında 4'er dakika kızartın ve tuz, karabiberle tatlandırın. Fesleğenin yapraklarını ayıklayın büyüklerini ikiye kesin ve sebzenin üzerine serpiştirin. Bonfilenin yanında servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.