Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karidesli, lahana, topları

Karidesli Lahana Topları

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karidesli Lahana Topları



Karidesli lahana topları
Karidesli lahana topları

Hazırlama süresi 45 dakika
4-6 kişilik
Malzemeler:

10 adet jumbo karides
1 yemek kaşığı limon suyu
tuz
350 ml kremşanti
1 adet arpacık soğanı
20 gram tereyağı
12 adet lahana yaprağı

Hazırlanışı:
Karidesleri ayıklayıp kabuklarını bir kenara ayırın, etlerini küb şeklinde doğrayıp yarısını tuzlayın ve 5 dakika buzlukta bekletin
Soğutmuş olduğunuz karidesleri, 50 ml kremşanti ile mikserde püre haline getirin
Kalan kremşanti ve karidesleri tahta kaşıkla ilave edin Tuz ve biber ekip soğuk bir yerde bekletin
Soğanı küb şeklinde doğrayın, tereyağında kavurup karides kabuklarını ekleyin 2-3 dakika pişirip 1/4 su bardağı su ekleyin Bir taşım kaynatıp ateşten alın 15-20 dakika demlenmesi içini bekletin
Lahana yapraklarını 3-4 dakika blanşe ettikten sonra kurulayın
Yaprakların üzerine karides püresi koyup kapatın Topları, yaprakları blanşe ettiğiniz suda kaynatmadan pişirin
Sosu süzgeçten geçirip tekrar kaynatın, Limon suyu, tuz ve biber ile tatlandırın Gerekiyorsa biraz suyunu çektirin Lahana toplarını sos ile beraber servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.