![]() |
Şaraplı Levrek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şaraplı LevrekŞaraplı levrek Şaraplı levrek Hazırlama süresi 25 dakika 6 kişilik Malzemeler: 12 adet levrek fileto 6 adet domates 250 gram mantar 1 adet soğan 300 ml ![]() 30 gram tereyağı 200 ml ![]() 1 demet maydanoz tuz karabiber kekik Levrek yerine İsviçre mutfağının bu tipik yemeğini mezgit, kalkan, dil balığı gibi beyaz etli balıkların filetolarıyla da hazırlayabilirsiniz ![]() Hazırlanışı: Domatesleri birkaç dakika kaynayan suda ıslatın ![]() ![]() Soğanı ayıklayıp ince ince kıyın ![]() ![]() Fırın kabının içine hazırladığınız mantar, soğan ve domatesleri koyun ![]() ![]() ![]() Levrek filetoyu, maydanoz ve kekiği mantarlı karışımın üzerine yerleştirin ![]() Beyaz şarap ve sirkeyi ekleyin ![]() ![]() ![]() Ayırdığınız birkaç maydanoz ile süsleyin ve servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|