Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
levrek, şaraplı

Şaraplı Levrek

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şaraplı Levrek



Şaraplı levrek
Şaraplı levrek

Hazırlama süresi 25 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

12 adet levrek fileto
6 adet domates
250 gram mantar
1 adet soğan
300 ml tatlı beyaz şarap
30 gram tereyağı
200 ml limon sirkesi
1 demet maydanoz
tuz
karabiber
kekik

Levrek yerine İsviçre mutfağının bu tipik yemeğini mezgit, kalkan, dil balığı gibi beyaz etli balıkların filetolarıyla da hazırlayabilirsiniz

Hazırlanışı:
Domatesleri birkaç dakika kaynayan suda ıslatın Kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın ve küb şeklinde doğrayın
Soğanı ayıklayıp ince ince kıyın Mantarları yıkayıp dilimleyin
Fırın kabının içine hazırladığınız mantar, soğan ve domatesleri koyun Maydanozu ayıklayıp yıkayın Süzüldükten sonra birkaç yaprak ayırıp, kalanını incecik kıyın
Levrek filetoyu, maydanoz ve kekiği mantarlı karışımın üzerine yerleştirin
Beyaz şarap ve sirkeyi ekleyin Tereyağını küçük parçalara bölüp filetonun üzerine bölüştürün 200ø ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin
Ayırdığınız birkaç maydanoz ile süsleyin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.