ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şaraplı Levrek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780677)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:00 PM

Şaraplı Levrek
 
Şaraplı levrek
Şaraplı levrek

Hazırlama süresi 25 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

12 adet levrek fileto
6 adet domates
250 gram mantar
1 adet soğan
300 ml. tatlı beyaz şarap
30 gram tereyağı
200 ml. limon sirkesi
1 demet maydanoz
tuz
karabiber
kekik

Levrek yerine İsviçre mutfağının bu tipik yemeğini mezgit, kalkan, dil balığı gibi beyaz etli balıkların filetolarıyla da hazırlayabilirsiniz.

Hazırlanışı:
Domatesleri birkaç dakika kaynayan suda ıslatın. Kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın ve küb şeklinde doğrayın.
Soğanı ayıklayıp ince ince kıyın. Mantarları yıkayıp dilimleyin.
Fırın kabının içine hazırladığınız mantar, soğan ve domatesleri koyun. Maydanozu ayıklayıp yıkayın. Süzüldükten sonra birkaç yaprak ayırıp, kalanını incecik kıyın.
Levrek filetoyu, maydanoz ve kekiği mantarlı karışımın üzerine yerleştirin.
Beyaz şarap ve sirkeyi ekleyin. Tereyağını küçük parçalara bölüp filetonun üzerine bölüştürün. 200ø ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
Ayırdığınız birkaç maydanoz ile süsleyin ve servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.