09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Teriyakili Ton Balıgı
Teriyakili ton balıgı
Teriyakili ton balıgı
Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
537 kalori Malzemeler:- Salata ve sosu için: 50 gr
freze salatası
- 4 yeşil soğan
- 5 dal kişniş
- 1-2 salatalık
- 40 ml
sıvı yağ
- 20 ml
beyaz şarap sirkesi
- 10 ml
limon suyu
- 30 ml
zeytinyağı
- 20 ml
akçaağaç surubu
- 2 tatlı kaşığı susam
- tuz
- karabiber
- Avokado krem için: 100 gr
yoğurt
- 1 avokado (300 gr
)
- 20 ml
limon suyu
- 60 ml
süt
- şeker
- Ton balığı için: 400 gr
ton balığı filetosu (4 cm yüksekliğinde bir dilim)
- 20 gr
taze zencefil
- 10 ml
sıvı yağ
- 1/2 chili biberi
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 100 ml
teriyaki sosu
Hazırlanışı:
+ Frezeyi yıkayıp, süzdürün Soğanları temizleyin Beyaz ve açık yeşil kısımlarını uzunlamasına çok ince şerit kesin Kişniş yapraklarını dallarından kopartın Her ikisini de buzlu suyun içinde bekletin
+ Salatalığı soyup, uzunlamasına ikiye kesin Çekirdeklerini kazıyıp, uzunlamasına ince şeritlere doğrayın 10’ar ml sıvı yağ, sirke ve birer tutam tuz, şeker ile tatlandırın
+ Sos için: Zeytinyağını, sirkeyi, limon suyunu, kalan yağı, şurubu ve bir tutam tuzu karıştırın Susamları yağsız tavada altın sarısı oluncaya kadar kavurun
+ Avokado kremi için: Avokadoyu soyun Çekirdeğini çıkartın ve yoğurt, limon suyu, süt, birer tutam tuz ve şeker ile püre yapın Buzdolabında bekletin
+ Frezeyi, yeşil soğanı, kişnişi ve salatalığı ayrı bir süzgeçte süzülmeye bırakın Ton balığını iki parçaya ayırın Biber ekin Zencefili soyup, kalın dilimleyin Tavayı kızdırıp, yağı koyun
+ Balıkları kuvvetli ateşte 30 saniye kızartın Tavaya chili biberini ve zencefili koyup, üstüne şekeri serpiştirin Teriyaki sosunu ekleyin Şurup kıvamına gelince ateşten alın Balıkları tekrar tavaya koyup, sosu her taraflarına bulayın Freze, soğan, kişniş ve salatalığı sosun yarısı ile karıştırın Tabaklara paylaştırıp, susam serpin
+ Balığı 1 cm kalınlığında dilimlere kesin Avokado kremi ile salatanın yanına yerleştirip, teriyaki sosu serpin Kalan sos ve avokado kremiyle servis yapın
|
|
|