![]() |
Teriyakili Ton Balıgı
Teriyakili ton balıgı
Teriyakili ton balıgı Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik 537 kalori Malzemeler:
+ Frezeyi yıkayıp, süzdürün. Soğanları temizleyin. Beyaz ve açık yeşil kısımlarını uzunlamasına çok ince şerit kesin. Kişniş yapraklarını dallarından kopartın. Her ikisini de buzlu suyun içinde bekletin. + Salatalığı soyup, uzunlamasına ikiye kesin. Çekirdeklerini kazıyıp, uzunlamasına ince şeritlere doğrayın. 10’ar ml. sıvı yağ, sirke ve birer tutam tuz, şeker ile tatlandırın. + Sos için: Zeytinyağını, sirkeyi, limon suyunu, kalan yağı, şurubu ve bir tutam tuzu karıştırın. Susamları yağsız tavada altın sarısı oluncaya kadar kavurun. + Avokado kremi için: Avokadoyu soyun. Çekirdeğini çıkartın ve yoğurt, limon suyu, süt, birer tutam tuz ve şeker ile püre yapın. Buzdolabında bekletin. + Frezeyi, yeşil soğanı, kişnişi ve salatalığı ayrı bir süzgeçte süzülmeye bırakın.Ton balığını iki parçaya ayırın. Biber ekin. Zencefili soyup, kalın dilimleyin. Tavayı kızdırıp, yağı koyun. + Balıkları kuvvetli ateşte 30 saniye kızartın. Tavaya chili biberini ve zencefili koyup, üstüne şekeri serpiştirin. Teriyaki sosunu ekleyin. Şurup kıvamına gelince ateşten alın. Balıkları tekrar tavaya koyup, sosu her taraflarına bulayın. Freze, soğan, kişniş ve salatalığı sosun yarısı ile karıştırın. Tabaklara paylaştırıp, susam serpin. + Balığı 1 cm. kalınlığında dilimlere kesin. Avokado kremi ile salatanın yanına yerleştirip, teriyaki sosu serpin. Kalan sos ve avokado kremiyle servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.