Karabiberli Et Sarma |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karabiberli Et SarmaKarabiberli et sarma Karabiberli et sarma Hazırlama süresi 20 dakika 4 kişilik 750 kalori Malzemeler: 1 kg civarında kuzu kolu (kemiği çıkartılmış) 200 gr brokoli 20 ml zeytinyağı 1/2 adet karnabahar 2 adet havuç 12 adet brüksel lahanası Top karabiber tuz Hazırlanışı: Kemiksiz kuzu kolunu mutfak tezgahına yayın Etin içine top karabiberler ekleyerek sıkıca sarın, mutfak ipi ile tutturun Kuzu etini 500 ml su ilavesiyle tencereye koyun, 35–40 dakika kadar haşlayın Tencerede kalan et suyu ile fırın kabına alın Önceden 220o C’de ısıttığınız fırınınızda 1 saat 30 dakika kadar pişirin Sebzeleri temizleyip, buharda pişirin Etin ipini çıkartıp dilimleyin Sebzelerin üstüne zeytinyağı gezdirip etle servis yapın |
|