ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karabiberli Et Sarma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780639)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:06 PM

Karabiberli Et Sarma
 
Karabiberli et sarma
Karabiberli et sarma

Hazırlama süresi 20 dakika
4 kişilik
750 kalori Malzemeler:

1 kg. civarında kuzu kolu (kemiği çıkartılmış)
200 gr. brokoli
20 ml. zeytinyağı
1/2 adet karnabahar
2 adet havuç
12 adet brüksel lahanası
Top karabiber
tuz

Hazırlanışı:
Kemiksiz kuzu kolunu mutfak tezgahına yayın. Etin içine top karabiberler ekleyerek sıkıca sarın, mutfak ipi ile tutturun.
Kuzu etini 500 ml. su ilavesiyle tencereye koyun, 35–40 dakika kadar haşlayın.
Tencerede kalan et suyu ile fırın kabına alın.
Önceden 220o C’de ısıttığınız fırınınızda 1 saat 30 dakika kadar pişirin.
Sebzeleri temizleyip, buharda pişirin.
Etin ipini çıkartıp dilimleyin. Sebzelerin üstüne zeytinyağı gezdirip etle servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.