Domatesli Portakallı Kuzu Kol |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Domatesli Portakallı Kuzu KolDomatesli portakallı kuzu kol Domatesli portakallı kuzu kol Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler:
Soğanları soyun, ikiye bölüp piyazlık doğrayın Kerevizi kıyın Portakalları elma gibi derince soyun bıçakla zarların arasından keserek dilimleyin Suyunu bir kapa toplayın Eti tulzyıp, biberleyin Sıvı yağda her tarafını güzelce kızartın Soğan ve kerevizleri katıp 1 dk daha beraber kavurun Karanfil ve defne yaprağını katın Domates ve 1,5 su bardağı sıcak su ilave edin Tuz ve karabiblerle tatlandırın 170 c ısıttığınız fırında alttan 2 rafta kapaksız olarak 1 saat 45 dk yavaş yavaş pişirin 1,5 saat sonra etin üzerine yağı sürün Pişme süresinin sonunda eti fırından çıkartın Servis kabına alıp sosunu ocakta bir taşım kaynatın Portakal suyu ve dilimlerini sosta biraz ısıtıp, tekrar tuz, karabiber ile tatlandırın |
|