![]() |
Fıstıklı Bonfile |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıstıklı BonfileFıstıklı bonfile Fıstıklı bonfile Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 700 gram bonfile 50 gram dolmalık fıstık 1/2 demet kekik 6 yemek kaşığı zeytinyağı 4 diş sarmısak 3 adet arpacık soğan 350 gram kokteyl domates 1-2 adet patates 50 gram kuru üzüm 1 tatlı kaşığı deniz tuzu karabiber Hazırlanışı: Kekik yapraklarını ince doğrayın ve yarısını ayırdığınız deniz tuzuyla karıştırıp macun haline getirin ![]() ![]() Dolmalık fıstıkları yağsız tavada hafifçe kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Sarmısakları kalan zeytinyağıyla hafifçe kavurup, yağdan çıkarın ![]() Etleri bu yağda 1-2 dakika kavurup 100o C ısıtılmış fırında sıcak tutun ![]() ![]() ![]() Etleri tabağa koyup, üzerine domatesli karışımı ve önceden hazırladığınız kekik yağını dökün ![]() Birkaç parça deniz tuzuyla süsleyip, kızarmış patatesle sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|