![]() |
Fıstıklı Bonfile
Fıstıklı bonfile
Fıstıklı bonfile Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 700 gram bonfile 50 gram dolmalık fıstık 1/2 demet kekik 6 yemek kaşığı zeytinyağı 4 diş sarmısak 3 adet arpacık soğan 350 gram kokteyl domates 1-2 adet patates 50 gram kuru üzüm 1 tatlı kaşığı deniz tuzu karabiber Hazırlanışı: Kekik yapraklarını ince doğrayın ve yarısını ayırdığınız deniz tuzuyla karıştırıp macun haline getirin. Dört kaşık zeytinyağını ekleyerek oda sıcaklığında bekletin. Dolmalık fıstıkları yağsız tavada hafifçe kavurun. Soğanları uzunlamasına, sarmısakları ince doğrayın. Bonfileyi 12 parçaya kesin. Domatesleri yıkayıp, keskin bir bıçakla çekirdeklerini temizleyin. Sarmısakları kalan zeytinyağıyla hafifçe kavurup, yağdan çıkarın. Etleri bu yağda 1-2 dakika kavurup 100o C ısıtılmış fırında sıcak tutun. Aynı tava içinde soğan ve domatesleri orta ateşte 3 dakika (domatesler hafif yumuşayıncaya kadar) kavurun. Sarmısak, kuru üzüm ve fıstığı ilave edip, tuz ve biber ekleyin. Etleri tabağa koyup, üzerine domatesli karışımı ve önceden hazırladığınız kekik yağını dökün. Birkaç parça deniz tuzuyla süsleyip, kızarmış patatesle sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.