15 Dilek 15 Cevap.. |
09-08-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
15 Dilek 15 Cevap..15 Dilek 15 Cevap Efendimiz(asm)`in huzurunda iki büklüm bekleyen sahabi, bir dizi sual sormayi istemektedir Merhamet ve sefkat menbai ise, ona cesaret veriyor, neyi istersen sor, buyuruyor O da günlerdir zihninde beklettigi suallerini sirayla sormaya basliyor Ya RasulALLAH, ben insanlarin en alimi omak istiyorum -ALLAH`tan en cok korkan, insanlarin en alimi olur Insanlarin en zengini olmak istiyorum -Kanaatkar olursan insanlarin en zengini olursun Insanlarin en hayirlisi olmak istiyorum -Insanlarin en hayirlisi, insanlara menfaatli olandir Insanlarin en adaletlisi olmak istiyorum -Öyle ise kendin icin istedigini baskasi icin de iste ALLAH`a en yakin kul olmak istiyorum -ALLAH`i cok zikret! Iyi hal ve ikram sahibi insan olmak istiyorum -Öyle ise ALLAH`a ibadet edreken O`nu görür gibi ibadet et Imanimin mükemmel olmasini istiyorum -Ahlakini güzellestir ki imanin kemale ersin ALLAH`in itaatli kulu olmayi istiyoum -O halde farzlari ihmal etme Rabbimin huzuruna günah kirinden temizlenmis olarak cikmak istiyorum -Cünüplük kirinden guslederken, günah kirinden de gusletmeyi ihmal etme Mahsere giderken yolumun aydinlik olmasini istiyorum -O halde hic kimseye zulmetme, kalbini kirma Rabbimin bana merhametini arzuluyorum -Rabbinin yarattigi insana ve bütün canlilara merhamet eyle Günahlarimin azalmasini istiyorum -Öyle ise tevbe ve istigfarini cogalt Bor daha yapmama konusunda azimli ol Rabbimin rizkimi bol vermesini istiyorum -O halde abdestli calismaya devam et Ayiplarimin yüzüme vurulmamasini istiyorum -Sen burada kimsenin ayibin yüzüne vurmazsan, orada da senin ayibini kimse yüzüne vurmaz Günah kirlerinden ruhumu temizlemek istiyorum -Gözyasini rahmet gibi yagdir, ruhunu temizelmis olursun (alinti) |
|