![]() |
15 Dilek 15 Cevap..
15 Dilek 15 Cevap.. Efendimiz(asm)`in huzurunda iki büklüm bekleyen sahabi, bir dizi sual sormayi istemektedir. Merhamet ve sefkat menbai ise, ona cesaret veriyor, neyi istersen sor, buyuruyor. O da günlerdir zihninde beklettigi suallerini sirayla sormaya basliyor. Ya RasulALLAH, ben insanlarin en alimi omak istiyorum. -ALLAH`tan en cok korkan, insanlarin en alimi olur. Insanlarin en zengini olmak istiyorum. -Kanaatkar olursan insanlarin en zengini olursun. Insanlarin en hayirlisi olmak istiyorum. -Insanlarin en hayirlisi, insanlara menfaatli olandir. Insanlarin en adaletlisi olmak istiyorum. -Öyle ise kendin icin istedigini baskasi icin de iste. ALLAH`a en yakin kul olmak istiyorum. -ALLAH`i cok zikret! Iyi hal ve ikram sahibi insan olmak istiyorum. -Öyle ise ALLAH`a ibadet edreken O`nu görür gibi ibadet et. Imanimin mükemmel olmasini istiyorum. -Ahlakini güzellestir ki imanin kemale ersin. ALLAH`in itaatli kulu olmayi istiyoum. -O halde farzlari ihmal etme. Rabbimin huzuruna günah kirinden temizlenmis olarak cikmak istiyorum. -Cünüplük kirinden guslederken, günah kirinden de gusletmeyi ihmal etme. Mahsere giderken yolumun aydinlik olmasini istiyorum. -O halde hic kimseye zulmetme, kalbini kirma. Rabbimin bana merhametini arzuluyorum. -Rabbinin yarattigi insana ve bütün canlilara merhamet eyle. Günahlarimin azalmasini istiyorum. -Öyle ise tevbe ve istigfarini cogalt. Bor daha yapmama konusunda azimli ol. Rabbimin rizkimi bol vermesini istiyorum. -O halde abdestli calismaya devam et. Ayiplarimin yüzüme vurulmamasini istiyorum. -Sen burada kimsenin ayibin yüzüne vurmazsan, orada da senin ayibini kimse yüzüne vurmaz. Günah kirlerinden ruhumu temizlemek istiyorum. -Gözyasini rahmet gibi yagdir, ruhunu temizelmis olursun. (alinti...) |