![]() |
Oruç Tutarken Susamamak İçin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Oruç Tutarken Susamamak İçinOruç Tutarken Susamamak İçin Oruç Tutarken Susamamak İçin Oruç Tutarken Susamamak İçin Neler yenilmeli Oruç Tutarken Susamamak İçin sahurda ne yemeli Oruç Tutarken Susamamak İçin neler yapılmalı Oruç Tutarken Susamamak İçin ne yemeli Evet mübarek ramazan ayındayız malumunuz üzere yaz aylarına denk gelen ramazan ayları biraz daha meşakkatli bir o kadar da sevap oluyor ![]() Dedelerimiz , babalarımız hep anlatırdı Temmuz ayında bir oruç tutmuştuk diye ![]() ![]() ![]() ![]() Köylerde tarımla uğrşanlar , inşatta çalışanlar ramazan ayında bizden bi on kat daha sevap alıyorlardır Allahu alem ![]() İşte konu başlığımız oruç tutarken susamak oldu bu yüzden ![]() ![]() Sahurda tuzlu yemekler yemeyin ![]() Sahurda kızartılmış yiyecekler tüketmeyin ![]() İftar ve sahur arası en az 12 bardak su tüketin ![]() Bütün sıvılar suyun yerini karşılamaz nasılsa çok bardak çay içtim yada meyve suyu içtim yada en kötüsü kola içtim deyip suyu azaltmayın ![]() ![]() Meyveyi bolca tüketin ![]() ![]() ![]() Sahurda turşu vs ![]() ![]() Öğle sıcağında ( 12:00 02:00) dışarda olmamaya çalışın ![]() Öğle uykusu ( kaylule ) eğer vaktiniz varsa çok iyi gelecektir ![]() Peki oruçlu iken açlığı hissetmemek için neler yapmak gerekir ![]() İftarı bir çorba ile açıp daha sonra yarım saat içinde ana yemeği yeyin ![]() ![]() Sahurda mutlaka haşlanmış yumurta ve tam tahıllı ekmek yiyin ![]() Ramazan boyu zengin tahıllı ekmekler tüketin ![]() Kızartmalardan kaçının Koladan kaçının kan şekerini mahvettiği için bu da acıkmanıza sebep olabilir ![]() Sahuru genelde kahvatlık türü şeylerle yapın ![]() Ramazanda açlığı ve susuzluğu hissetmeden tabiki oruç olmaz ![]() ![]() Hayırlı ramazanlar ![]() |
![]() |
![]() |
|