Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
için, oruç, susamamak, tutarken

Oruç Tutarken Susamamak İçin

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Oruç Tutarken Susamamak İçin Oruç Tutarken Susamamak İçin Neler yenilmeli
Oruç Tutarken Susamamak İçin sahurda ne yemeli
Oruç Tutarken Susamamak İçin neler yapılmalı
Oruç Tutarken Susamamak İçin ne yemeli

Evet mübarek ramazan ayındayız malumunuz üzere yaz aylarına denk gelen ramazan ayları biraz daha meşakkatli bir o kadar da sevap oluyor

Dedelerimiz , babalarımız hep anlatırdı Temmuz ayında bir oruç tutmuştuk diye İşte bizde şimdi o anı yaşıyoruz Gerçekten sıcaklar baş döndürücü yemekten çok suyu arıyor insan Hadi biz neyse de tarlada güneşin alnında inşaatta çalışan insanların Allah yardımcısı olsun

Köylerde tarımla uğrşanlar , inşatta çalışanlar ramazan ayında bizden bi on kat daha sevap alıyorlardır Allahu alem

İşte konu başlığımız oruç tutarken susamak oldu bu yüzden Oruç tutarken daha az susuzluk hissetmek için neler yapmalı

Sahurda tuzlu yemekler yemeyin

Sahurda kızartılmış yiyecekler tüketmeyin

İftar ve sahur arası en az 12 bardak su tüketin

Bütün sıvılar suyun yerini karşılamaz nasılsa çok bardak çay içtim yada meyve suyu içtim yada en kötüsü kola içtim deyip suyu azaltmayın Çünkü suyun vazifesini sadece su görebilir

Meyveyi bolca tüketin Yalnız burda dikkat etmek gereken meyveyi yemeklerden bir saat önce yada bir buçuk saat sonra yemeye çalışın Bu sağlığınız için oldukça önemlidir

Sahurda turşu vs tarzı şeyler yemeyin ( Belki yiyenler olabilir diye yazıyorum )

Öğle sıcağında ( 12:00 02:00) dışarda olmamaya çalışın

Öğle uykusu ( kaylule ) eğer vaktiniz varsa çok iyi gelecektir

Peki oruçlu iken açlığı hissetmemek için neler yapmak gerekir

İftarı bir çorba ile açıp daha sonra yarım saat içinde ana yemeği yeyin Böylece metobolizmanız tembellik moduna girmeyecek

Sahurda mutlaka haşlanmış yumurta ve tam tahıllı ekmek yiyin

Ramazan boyu zengin tahıllı ekmekler tüketin

Kızartmalardan kaçının

Koladan kaçının kan şekerini mahvettiği için bu da acıkmanıza sebep olabilir

Sahuru genelde kahvatlık türü şeylerle yapın

Ramazanda açlığı ve susuzluğu hissetmeden tabiki oruç olmaz Azıcıkda hissedilmeli :) Ama en azından sıkıntıya düşmemek için yukardaki tavsiyelere uymanızı öneririm

Hayırlı ramazanlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com