Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
karne, karnesi

Karne Kimin Karnesi

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karne Kimin Karnesi

İdaredeki arkadaşlar telefonu bana bağlayınca, öfkeli babayı sakinleştirmek bana düştü “Bu nasıl bir karne hocam?” diye söze başladı baba Öfkesinin sesine yansıdığını söylememe gerek yok Oğlunun karnesindeki zayıfları sıralarken “Bu çocuk aptal galiba hocam?” cümlesini de sık sık tekrarlıyordu “Hem okula gidiyor, hem dershaneye gidiyor yinede karnesinde beş tane biri var

Telefonda oğluna söylemediğini bırakmamıştı baba Büyük ihtimalle oğlu o anda kanepede sinmiş ve anne babasından yediği fırçalar yüzünden korku içindeydi Ne dediysem sakinleşmeyen babaya mutlaka oğluyla beraber yanıma gelmesini ve ikinci dönem zayıflarını kurtarmak için şimdiden plan yapmamız gerektiğini söyledim

Telefonu kapatmadan önce oğlu hakkında danışman öğretmenlerinden bilgi almak için oğlunun adını soyadını sordum Söyledi bende not aldım Kaçıncı sınıfta olduğunu sorduğumda bir an durakladı Sonra elimde ki kalemi düşüren cümleyi duydum; “Hanıııım hanım! Bizim oğlan kaçıncı sınıftaydı? Yediye mi gidiyordu?”

Söylenecek pek söz kalmamıştı Yinede içimde kalmasın diye “Abi siz yazılı sonuçlarını almak için hiç okula gitmemiş miydiniz ki karneye bu kadar şaşırdınız” diye sordum Oğlunun karnesindeki zayıflara köpüren baba “Hanııım hanım! Sen hiç okula gidip çocuğun notlarını sormamış mıydın?” deyince, söyleyecek söz bulamadım

Karne oğlunun değil kendi karnesiydi aslında

Aklıma Hababam Sınıfı'ndaki o meşhur sahne geldi Hani Mahmut Hoca anne babaları sınıfa toplar ve karneleri onlara verirken, “Bu karneler çocuklarınızın değil sizin karnelerinizdir Onun için size teslim etmek istedim!” der

İkinci yarıyıl başladı Anne babalar çocuklarının karnelerini düzeltmeden önce kendilerini düzeltmeleri gerektiğini anlamak zorundalar O karneler sadece çocukların karnesi değil

Çocuklar anne babalarının sözlerini değil ayak izlerini takip ederler

Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com