Fıstıklı Ve Üzümlü Pilav |
06-24-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Fıstıklı Ve Üzümlü PilavFıstıklı ve Üzümlü Pilav Malzemeler • 1 su bardağı pirinç • 2 çorba kaşığı kuşüzümü • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık • 2 çorba kaşığı tereyağı • 1 tatlı kaşığı yenibahar • Tuz PİRİNCİ ayıklayıp tuzlu sıcak suda 1 saat kadar bekletin Suyunu süzüp beyaz suyu gidene kadar yıkayın Pilav tenceresine 1 çorba kaşığı tereyağını alın Dolmalık fıstığı ekleyip pembeleşene kadar kavurun Üzerine kuşüzümü ve süzülmüş pirinci ekleyin 1-2 dakika daha kavurduktan sonra üzerine bir buçuk su bardağı su gezdirin Kalan tereyağı, tuz ve yenibaharı ekleyin Pilavın suyu kaynayınca tencereyi kısık ateşe alın 10 dakika demlendirerek suyunu çekmesini bekleyin Ocaktan alıp tencerenin kapağını açmadan 5 dakika dinlendirin İyice karıştırıp servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|