Fıstıklı Ve Üzümlü Pilav
Fıstıklı ve Üzümlü Pilav
Malzemeler • 1 su bardağı pirinç • 2 çorba kaşığı kuşüzümü • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık • 2 çorba kaşığı tereyağı • 1 tatlı kaşığı yenibahar • Tuz PİRİNCİ ayıklayıp tuzlu sıcak suda 1 saat kadar bekletin. Suyunu süzüp beyaz suyu gidene kadar yıkayın. Pilav tenceresine 1 çorba kaşığı tereyağını alın. Dolmalık fıstığı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kuşüzümü ve süzülmüş pirinci ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra üzerine bir buçuk su bardağı su gezdirin. Kalan tereyağı, tuz ve yenibaharı ekleyin. Pilavın suyu kaynayınca tencereyi kısık ateşe alın. 10 dakika demlendirerek suyunu çekmesini bekleyin. Ocaktan alıp tencerenin kapağını açmadan 5 dakika dinlendirin. İyice karıştırıp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.