Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hafızın, imtihanı

Hafızın İmtihanı...

Eski 12-28-2009   #1
b@ron
Icon3

Hafızın İmtihanı...

Küçük bir çocuk hafızlığını ikmal etmiştirSabaha kadar kur'an-ı kerim'ı hatmediyornamazını kılıyorertesi günde hocasının karşısına çıkıyor;çıkıyor ama biraz da rengi benzi sararmış olarak çıkıyorHocasımaddi manevi murşid olabilecek durumda bir üstaddır

Talebesinin renginin niçin sarardığını diger talebelere soruyorOnlar da "Üstadımbu talebeniz sabaha kadar kur'an-ı kerim i hatmedip duruyor ve tabii sabaha kadar gözüne uyku girmiyorsabah oluncada kalkıp derse geliyor" derler

Üstad talebesının böyle kur'an-ı kerım okumasını arzu etmedıgınden onu karşısına alır ve ona :kur'an indiği gibi okunmalıdır evladım der
Bugunden ıtıbaren sen kur'an-ı şu âna kadar okudyğun gıbı degıl onu okurken benı karşında farz et ve üstadına dersını okuyormussun gıbı oku !tavsiyesinde bulunur

Çocuk gidero gece kur'an-ı kerim 'i okur ve sabah üstadının huzuruna geldıgınde "efendım bu gece ancak kur'an-ı kerım 'ı yarısına kadar okuyabıldım "derÜstad "pekala sen bu gece de kur'an-ı kerım 'ı dogrudan dogruya Rasulu ekrem sallALLAHu aleyhi vessellem in huzurunda okuyormus gıbı oku "der

Talebe"ben kendısıne kur'an-ı kerım nazil olan zâtın huzurundayım ;dogru okumalıyım "heyecanıyla daha bir dikkatlice tilavet ederve o gun üstadına ancak kur'an-ı kerımın dörtte birini okuyabıldıgını belırtırÜstadı da terakkiyi görüncebir mürşidin müridinin dersini artırması gıbı " Sen sımdıde o emin melek Cibril'in Rasulu ekrem sallALLAHu aleyhı vessellem e tebliğ ettıgi anda dinliyor gıbı kur'an-ı kerımı oku derTalebe gider gelir;VALLAHi üstadım bugun ancak bir sure okuyabıldım der

Üstadı da "Evladım şimdi de onu binlerce hicabın verasında bulunan MEVLÂ-YI MÜTEAL'in huzurunda okuyor gıbı okuDüşün ki okuduğunu ALLAH cellecelalıhu dinliyorsenın ıcın ındırdıgı kelamını senin ile mukabele ediyor"

Talebesi ertesi gün aglayarak üstadının karşısına gelır"Üstadım EL HAMDULILLAHI RABBİ'L-ALEMİN dedım MALİKİ YEVMİ'D-DİN'e kadar geldimİYYAKE NA'BUDU' demeye bir türlü dilim varmadı Çünkü bunun manası "SADECE SAN'A KULLUK YAPARIM "halbukı ben o kadar çok şeye kulluk yapıyorum ve o kadar çok şey karşısın da serfüru ediyorum kiO'nu karşimda hazır ve nazır mülâhazaya alınca "İYYAKE NA'BUDU' yu aşamadım der

Hafız Münaviden rıvayet edılen bu hadıse debu gencin fazla yaşamadığı bir-iki gün sonra da vefat ettıgını kaydeder O nu bu sevıyeye getıren o bilge ve mâna eri üstad gencin mezarının başında dururonu dinleronun haline bakar ahvalini müşahade ederken delikanlı üstadının duyabılecegı bir sesle"ÜSTADIMTAYYİM DENEN ÖNEMLİ BİR MAKAMA ULAŞTIM VE HESAP GÖRMEDİM " diye konuşur

Kur'an-ı Kerim 'in mânâsını mülahaza ederek ve kelimeler üzerinde durarak"RABBİMİN KELAMI" deyip tazimde bulunarak hatta yüzüne gözüne sürerek ona karşı saygısını ifade çerçevesinde okumak onun gönüllere açılması adına o kadar önemlıdır ki bu samimi duygular okuyanı da dınleyeni de kur'an iklimine çeker ve onlara semâviliğin kapılarını ardına kadar açar

mfethullah gülen -çekirdekten çınara adlı kitabından bir bölümdür

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com