Muska Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Muska TatlısıMuska Tatlısı Malzeme: 2 yufka 100 gr ceviz içi dövülmüş2 yumurta akı 2 su bardağı su î/2 limon suyu 2 su bardağı su 1 5 su bardağı toz şekerHazırlanışı: Bir kapta iki yumurtanın akını pudra şekeriyle karıştırın Çok ince dövülmüş ceviz içini ilave edip karıştırmaya devam edin Diğer yandan bir kaba su, toz sekeri koyup şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın Yufkaları 5-6 cm eninde şeritler halinde kesin Harcı bir şeridin baş tarafına koyun ve muska şeklinde katlayın Bir tavada sıvı yağ kızdırın ve muskalan arkalı önlü yanmayacak şekilde kızartın Kevgirle bir kağıt havlu üzerine yağını süzdürüp şerbete atın Şerbeti çekince yine kevgirden alıp servis tabağına koyun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|