|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
açamıyorum, görev, sorunu, yöneticisini |
![]() |
Görev Yöneticisini Açamıyorum ! Sorunu ! Burada ! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Görev Yöneticisini Açamıyorum ! Sorunu ! Burada !Sorun:Görev Yöneticisini Açamıyorum ve "Görev Yöneticisi ![]() ![]() ![]() Çözüm 1 Masaüstüne bir adet "txt" dosyası oluşturun ![]() >"Yeni" >>"Metin Belgesi" deyin ![]() Daha sonra bu metin belgesi içerisine aynen şunları kopyalayın ![]() "Windows Registry Editor Version 5 ![]() [HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurre ntVersionPoliciesSystem] "DisableTaskMgr"=dword:00000000" Kopyaladıktan sonra "Dosya" "Farklı Kaydet" deyin ve dosya adını "EnableTM" uzantısını da "reg" yapın ve Masaüstünü göstererek "Kaydet" deyin ![]() Şimdi yapmanız gereken sadece bu reg dosyasına çift tıklayarak sorulan soruya evet demek ![]() Not:Windows'un varsayılan dosya görünümünden dosya uzantıları görünmez ![]() görünmesi gerekebilir ![]() ![]() >"Bilgisayarım" >>"Araçlar" >>>"Klasör Seçenekleri" >>>>"Görünüm" >>>>>"Gelişmiş Ayarlar" >>>>>>"Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" seçeneğindeki işareti kaldırın ![]() Resmini de koyayım: ![]() Çözüm 2 >Başlat >>Çalıştır >>>Aç Kutusuna "REG add HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPol iciesSystem /v DisableTaskMgr /t REG_DWORD /d 0 /f" komutunu yazarak "tamam"a tıklıyoruz ![]() Çözüm 3 >"Başlat" >>"Çalıştır" >>>Aç Kutusuna "regedit" yazın ve "tamam" deyin ![]() Karşımızda "Kayıt Defteri Düzenleyicisi" var ![]() ![]() HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurre ntVersionPoliciesSystem Burada "Disable TaskMgr" adında bir değer göreceksiniz ![]() deyin ve 1 olan değeri 0 yapın ![]() Resmini de koyuyorum yardımcı olur ![]() ![]() Çözüm 4 Geldik son ve benim en sevdiğim çözüm yoluna ![]() kullanabilmek için işletim sisteminiz Professional olmalı ![]() Home Edition olanlar ilk üç çözümden birisini denemeli ![]() >"Başlat" >>"Çalıştır" >>>Aç Kutusuna "gpedit ![]() ![]() Karşımızda "Grup İlkesi" geldi ![]() ![]() >"Kullanıcı Yapılandırması" >>"Yönetim Şablonları" >>>"Sistem" >>>>"Ctrl+Alt+Delete" Seçenekleri" burada >>>>>"Görev Yöneticisini Devre Kaldır" üzerine iki kere tıklayıp "devre dışı" seçeneğini etkinleştirip "uygula" "tamam" diyoruz ![]() Buyrun bununda resmini koyuyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|