12-25-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Beşamelli Börek
Beşamelli Börek

Malzemeler:
2 parça tavuk göğsü, 4 yufka, 1 kg süt, 3 kaşık salça, 3 kaşık un, 2 adet kuru soğan, 2-3 diş sarımsak, 2 domates, 50 gram margarin, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı şeker, yeterince tuz
Yapılışı:
Tavukgöğsü pişirilerek tiftiklenir Bir tencerede margarin ile un sararana kadar kavrulur 1 kilogram sütün içinden bir bardak ayırarak geri kalanı una azar azar soğuk, olarak yedirilir Tuzu ilave edilip pişirilir Sosun yarısı ayrılır, geri kalanı tavuk ile karıştırılır Yufka serilip tavuk suyu ile ıslatılır Sıvıyağ ile yağlanıp, üzerine ikinci yufka serilir Yufkalar 8 parçaya bölünür Parçaların içine beşamel soslu tavuk konur
Kalın sigara böreği gibi sarılarak yağlı tepsiye yerleştirilir 2 yufka daha aynı şekilde hazırlanır Kalan beşamel ayrılan süt ile inceltilir ve böreklerin üstüne dökülür Az yağda doğranmış soğan kavrulur Salça, şeker, un konup kavurmaya devam edilir Dövülmüş sarımsak, rendelenmiş domates ve tuz eklenerek pişirilir Pişen sos böreğe dökülerekfinnda kızartılır
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|