Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Yazılım & Donanım

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atarken, eksik, format, ntldr, uyarısı

Format Atarken Ntldr Eksik Uyarısı

Eski 10-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

arkadaşlar bende ntldr eksik hatası varbilgisayar çok kasılıyordu virüs programı falan işe yaramadı formata karar verdim
format atarken c yi biçimlendirdi,kurulum yaparken hata verdi,tekrar kur dedi,
tekrar kura geldim ama şimdi sürekli ntldr hatası veriyor
pc yı onarmak ıcın f9 a basıyorum ama orada da aynı hatayı verıyor
pc yi yeniden başlatmak için ctrl+alt+del diyor windows xp yükleme yazısı gelmiyor yanı
ne bilgisayarım normal açılıyor ne de format atabılıyorum
sürekli kısır bir döngü içine düştübiostan cd den başlatıyorum olmuyor
hdd den başlat dıyorum yıne olmuyor hep aynı hata ntldr eksık dıyor
ne yapacağım format atamıyorum yardımcı olun nolurrrrrrrrrrrrrrr

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-25-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

aynı sorun bendede var bırı yardımcı ola bılırmı format atamıyorum gelmıyor format ekranı ntldr eksik dıyıp duruyo flas bellekle bıle atmayı denedım olmadı ne yaptıysam olamadı bırı ılgılene bılırmı acaba

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-25-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Bu konuya cevap yazdığınıza göre aynı yerlere mesaj yazmiyacağım, http://wwwfrmsinsinet/windows-xp-iyorsanizhtml

Öncelikle hatanın çevirisini yapacak olursak, karşılığı: “ Önyükleme yapın ve önyükleme aygıtını seçin veya seçilen önyükleme aygıtına önyükleme medya(CD, DVD) aracı ekleyin ve bir tuşa basın dır

Hatadan da anlaşılacağı üzere bilgisayarınız HDD’yi göremediği için başlatılmamaktadır

1) Öncelikle BIOS ayarlarınıza bakmanız doğru olur Bilgisayar açılırken DEL tuşuna bastığınızda BIOS ayarlarına yönlendirilirsiniz Advanced BIOS Features kısmına girin ve aşağıdaki resme yakın bir menü gelecektir Farklı olma ihtimali vardır First Boot Device yani birinci önyükleme aygıtı olarak Hard Disk yaparsınız Kaydedip çıkarsınız, bilgisyarınız yeniden başlar

Eğer zaten HDD seçili ise 2 yönteme bakınız

2) 1 yöntemde size yarar bir şey bulamadıysanız, 2 yöntem %80 probleminizi çözecektir Bilgisayar ilk HDD’yi görmesine rağmen HDD’yi başlatamıyorsa HDD’de sorun vardır Sorun donanımsaldır Kasayı açmanızı veya açtırmanızı ve bağlantıları kontrol etmenizi tavsiye ederim Temazsızlık, bağlantı hataları vb gibi problemlerden kaynaklanabilir Öncelikle harddisk bağlantılarını kontrol edin Kasanın içini açmışken temizlik yapmanızı da öneririm Tozunu alın, yıkayın falan demiyorum ha! 2 kere bu sorunla karşılaştıysam ikisinde de temazsızlık vardı Temazsızlık var ise kablonuzu değiştirmelisiniz Değiştirdiğinizde yine aynı hatayı alıyorsanız %90 HDD niz bozuk, %10 ihtimal de HDD’nizin anakartınıza bağlı olduğu Sata/ide kanalı bozuktur Kanalı değiştirmeyi de deneyebilirsiniz

Bu hatayı aldığınız sürece format atmanız da mümkün değildir Çünkü bir önyükleme aracı başlatılamıyor demektir Bu durumda Windows da başlatılmaz Bu da büyük ölçüde son söylediğim yöntemi doğruluyor

bazı yazılar alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-25-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Donanımsal bir şey olduğu için her şeyden şüphelenmek lazım

HDD’den çıkan kabloların uçlarını değiştirin SATA kablosunun takıldığı yerleri değiştireceksiniz Birinci uç A’ya, ikinci uç B’ye takılı ise birinci uç B’ye, ikinci uç A’ya takılacaktır Sorununuz hala çözümlenmediyse, HDD kablosundaki gibi tüm kabloların uçlarını değiştirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-25-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

arkadaşlar bir şey sormak istiyorum
Ben format atarken bilgisayarıma apex7dggsys diye bir sorunlar karşılaşıyorum dosya bulunamadı diyor ve formattan çıkıyor
ne yapmam lazım bana acil bir çözüm lütfen????*

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-25-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

windows cd in çiziktir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com