12-22-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Erik Soslu Kuzu İncik
Erik Soslu Kuzu İncik
Malzemeler:
5 adet Kuzu incik
300 gr Kuru erik
75 gr Domates salçası
500 gr Pirinç
5 gr Safran
5 gr Karabiber
5 gr Taze kekik
Yeteri kadar tuz

Yapılışı:
1 Bir tencerenin içerisine sıvıyağ ilave edilir Kızdırdığımız yağın içerisine erik,kuzu incik ve salça ilave edilir
2 Kavurma işlemi tamamlandığında su ileve ederek ortalama 2 saat kaynatarak etler kemikten ayrılana kadar pişirme işlemine devam edilir
3 Pişirme işlemi tamamlandığında etler kemiklerden ayrılır
4 Ayrı bir tencereye su ilave edilir ,yeteri kadar tereyağ,safran,ve tuz ilave edilir
5 Su kaynama işlemi tamamlanınca önceden yıkamış olduğumuz pirinci ilave edin ve kapağını kapatarak 15 dakika kadar dinlendirin
6 Tabağın ortasına bir çember yerleştirin ,en alta safranlı pilav onun üzerine ise ayıklanmış kuzu incikleri ilave edilir
7 Taze kekik ve erik sosu ile süsleyerek servis edin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|