Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Yazılım & Donanım > Program Tanıtımları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dökümanları, engineering, reverse

Reverse Engineering Dökümanları

Eski 10-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Reverse Engineering, herhangi bir programın işleyişini analiz ederek kullandığı yöntem ve algoritmalari çözme işlemidir Copyrighted(Telif Hakları olan) yazılımlar uzerinde yapılması ABD kanunlarınca suçtur, bu yüzden kötü amaçla kullanılmamalıdır Ücretsiz sunulan ve geliştirmeye açık programlar üzerinde anlatılan konuları deneyebilir, programların işleyiş mantığını çözebilirsiniz Döküman paketi içeriği sadece bilgilendirme, eğitim ve inceleme amacıyla yazılmıştır

Üreticinin Açıklaması:

İllegal olarak yapıldığında -----ing(program kırma) olarak adlandırılan Reverse Engineering sanatı hakkında tecrübelerime dayanarak tamamen kendi yazdığım Reverse Engineering dökümanlarımı paket haline getirerek paylaşmaya karar verdim Bu konuda Türkçe dökümanlar son derece kısıtlı ve hala SoftICE gibi çağ dışı kalmış debuggerlar (hata ayıklayıcıları) hakkında seneler öncesinde yazılan dökümanlar paylaşılmakta Dökümanlarımda güncel ve en yeni araçlardan, tekniklerden ve teknolojilerden bahsettim Debugger olarak günümüzün en kullanışlı ve popüler ring 3 debuggerlarından birisi olan Ollydbg'ı kullandım Kendi yazdığım örnek programlar üzerinde konu konu ayırarak anlatımlar gerçekleştirdim Ayrıca bu konuda çektiğim 3 Reverse Engineering videomu pakete bant genişliği probleminden dolayı dahil edemesem de paket içerisinde verdiğim linklerden ulaşabilirsiniz Dökümanlar programcılara -----erlara karşı savunma amaçlı bilgi edinebilmeleri amacıyla yazılmıştır İllegal herhangi bir unsur taşımamakta olup sorumluluk uygulayan kişiye aittir

Konu Başlıkları:

- Unpacking

- Net Programları

- DeDe & VBDecompiler

- Patching

- Loader&Trainer

- Kod Enjeksiyonu

- ------ler

- Hedef Bölge

- Self Modifying

- Visual Basic P-Code

Sürüm : 10 Boyut : 434 Mb Kullanım İzni : Ücretsiz (Freeware) Dil : Türkçe İşletim Sistemi : Windows (Tümü) Üretici Firma : Alp Güleç

http://wwwalpguleccom/reverse_engiokumanlarirar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com