![]() |
Ghost Nasıl Kullanılır? Resimli Anlatım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ghost Nasıl Kullanılır? Resimli Anlatım- Sisteminizi(WinXP yada WinVİSTA) PC’nize kurun ![]() - Sıklıkla Kullandığınız, ihtiyaç duyduğunuz program, Oyun vs ![]() ![]() - Herşeyinizi tamamladıktan sonra; yaptığınız cd’yi sürücüye takınız ![]() - PC’nizi, yeniden başlatın ![]() - PC’nizin CD’den açılmasını sağlayın ![]() - Bir süre sonra aşağıdaki ekranla karşılaşacaksınız ![]() Yeni kurulmuş HDD’ninizin yedeğini almak Önce karşınıza çıkan ekranda “OK” deyiniz ![]() ![]() “Local” yazılı kısma geliniz ![]() Burada “Partition” sekmesine geliniz ![]() Buradan da “To İmage” sekmesine gelip tıklayınız ![]() ![]() Karşımıza çıkan Adres Penceresinde, yedeğini almak istediğiniz “HDD”yi gösteriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi de karşınıza; Seçtiğiniz HDD’nin hangi “BÖLÜM”ünün yedeğini almak istediğinizi soran bir pencere gelecektir ![]() ![]() ![]() Sırada yedeğinizi; HDD’nizin hangi “BÖLÜM”üne alacağınızı soran bir adres var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yedeğini alacağınız “BÖLÜM”ü seçtikten sonra da kayıt edeceğiniz Ghost dosyası ismini yazınız ![]() ![]() ![]() ![]() Karşınıza gelen bu son ekranda ise, yedeğinizi ne kadar sıkıştırma ile alacağınız tercihleri çıkıyor ![]() “NO” Seçeneği : İmajı olduğu gibi alır ![]() ![]() ![]() ![]() “FAST” Seçeneği : Kurduğunuz sistemin 4/3′ü kadar sıkıştırarak imaj alır ![]() ![]() ![]() ![]() “HIGH” Seçeneği : Kurduğunuz sistemin 4/2’si kadar sıkıştırarak imaj alır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşlem bittikten sonra son menü çıkacak ![]() ![]() C’niz kapanıp yeniden açılacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tekrar bilgisayarımızı cd’den açılacak şekilde ayarlıyoruz ![]() ![]() Önce karşınıza çıkan ekranda “OK” deyiniz ![]() Şimdi “Local” yazılı kısma geliniz ![]() Burada “Partition” sekmesine geliniz ![]() Buradan da “From İmage” sekmesine gelip tıklayınız ![]() Karşımıza çıkan Adres Penceresinde, daha önceden imajını yüklediğiniz, HDD “BÖLÜM”ünü seçiyorsunuz ![]() ![]() Burada, daha önceden yüklediğiniz “GhostXP” dosyasını gösterip “Open” tuşuna basıyorsunuz ![]() ![]() “Open”‘ı tıkladıktan sonra, bu kez o Ghost imajının hangi “BÖLÜM”e ait olduğuna dair doğrulama ekranı çıkacaktır ![]() ![]() Şimdi sırada, bu imajı hangi “HDD”nize yüklemek istediğinizi soran bir pencere var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Son olarak, Seçtiğiniz HDD’nizin hangi “BÖLÜM”üne yükleme yapmak istediğinize dair bir pencere çıkacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() En sonunda size “Üzerine yazmak istermisiniz?” gibilerinden bir soru sorulacak ![]() ![]() ![]() Ve nihayet bahse konu Ghost kurulumu başlayacak ![]() ![]() ![]() PC’niz kapanıp yeniden açılacaktır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ghost Nasıl Kullanılır? Resimli Anlatım |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ghost Nasıl Kullanılır? Resimli AnlatımBir şey öğrenmek istiyorum bu programla yedekleme yaparken sistem dosyalarını da mı alıyor ve eğer sistem dosyalarını alıyorsa geri yüklediğimizde o imajını aldığımız güne mi dönüyor ? |
![]() |
![]() |
|