Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Yazılım & Donanım > Program Tanıtımları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, ghost, kullanılır, resimli

Ghost Nasıl Kullanılır? Resimli Anlatım

Eski 10-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

- Sisteminizi(WinXP yada WinVİSTA) PC’nize kurun
- Sıklıkla Kullandığınız, ihtiyaç duyduğunuz program, Oyun vs paketleri de kurun
- Herşeyinizi tamamladıktan sonra; yaptığınız cd’yi sürücüye takınız
- PC’nizi, yeniden başlatın
- PC’nizin CD’den açılmasını sağlayın
- Bir süre sonra aşağıdaki ekranla karşılaşacaksınız

Yeni kurulmuş HDD’ninizin yedeğini almak

Önce karşınıza çıkan ekranda “OK” deyiniz

“Local” yazılı kısma geliniz
Burada “Partition” sekmesine geliniz
Buradan da “To İmage” sekmesine gelip tıklayınız

Karşımıza çıkan Adres Penceresinde, yedeğini almak istediğiniz “HDD”yi gösteriniz(Bende 2 tane HDD olduğundan böyle göründü Sizinki 1 tane ise tek çıkacaktır)

Şimdi de karşınıza;
Seçtiğiniz HDD’nin hangi “BÖLÜM”ünün yedeğini almak istediğinizi soran bir pencere gelecektir Yedeğini almak istediğiniz bu “BÖLÜM”üde seçip “OK” deyiniz

Sırada yedeğinizi; HDD’nizin hangi “BÖLÜM”üne alacağınızı soran bir adres var Adres penceresinde bu bölümü seçiniz (DİKKAT: Yedek alınacak HDD bölümünü seçmeyiniz Aksi takdirde bunu başaramazsınız)

Yedeğini alacağınız “BÖLÜM”ü seçtikten sonra da kayıt edeceğiniz Ghost dosyası ismini yazınız Örneğin: “GhostXP” gibi Sonra “Save” tuşuna basınız

Karşınıza gelen bu son ekranda ise, yedeğinizi ne kadar sıkıştırma ile alacağınız tercihleri çıkıyor
“NO” Seçeneği : İmajı olduğu gibi alır(Kurduğunuz sistem 4 Gb ise 4 Gb yer kaplayarak yedek alır)
“FAST” Seçeneği : Kurduğunuz sistemin 4/3′ü kadar sıkıştırarak imaj alır(Kurduğunuz sistem 4 Gb ise 3 Gb yer kaplayarak yedek alır)
“HIGH” Seçeneği : Kurduğunuz sistemin 4/2’si kadar sıkıştırarak imaj alır(Kurduğunuz sistem 4 Gb ise 2 Gb yer kaplayarak yedek alır)

İşlem bittikten sonra son menü çıkacak Buna da “Reset Computer” cevabını verdikten sonra,

C’niz kapanıp yeniden açılacaktır Bu arada PC’nizin ayarlarını tekrar değiştirip HDD’nizden başlamasını sağlamalısınız Yedek alam işlemi bu kadardı Şimdi alınmış bir yedeği yüklemeyi görelim

Tekrar bilgisayarımızı cd’den açılacak şekilde ayarlıyoruz Cd’mizi takıp başlatıyoruz

Önce karşınıza çıkan ekranda “OK” deyiniz

Şimdi “Local” yazılı kısma geliniz
Burada “Partition” sekmesine geliniz
Buradan da “From İmage” sekmesine gelip tıklayınız

Karşımıza çıkan Adres Penceresinde, daha önceden imajını yüklediğiniz, HDD “BÖLÜM”ünü seçiyorsunuz

Burada, daha önceden yüklediğiniz “GhostXP” dosyasını gösterip “Open” tuşuna basıyorsunuz

“Open”‘ı tıkladıktan sonra, bu kez o Ghost imajının hangi “BÖLÜM”e ait olduğuna dair doğrulama ekranı çıkacaktır Buna da “OK” diyorsunuz

Şimdi sırada, bu imajı hangi “HDD”nize yüklemek istediğinizi soran bir pencere var(Bende 2 tane HDD olduğundan böyle göründü Sizinki 1 tane ise tek çıkacaktır) Yüklemek istediğiniz “HDD”‘yi seçip “OK” tuşuna basınız

Son olarak, Seçtiğiniz HDD’nizin hangi “BÖLÜM”üne yükleme yapmak istediğinize dair bir pencere çıkacaktır Burada “Birincil” bölümü seçiyoruz(Yani “C” Bölümünü) Ve yine “OK” tuşuna basıyorsunuz

En sonunda size “Üzerine yazmak istermisiniz?” gibilerinden bir soru sorulacak Buna da “Yes” cevabı veriniz

Ve nihayet bahse konu Ghost kurulumu başlayacak Kurulum bittikten sonra son menü çıkacak Buna da “Reset Computer” cevabını verdikten sonra,

PC’niz kapanıp yeniden açılacaktır Bu arada PC’nizin ayarlarını tekrar değiştirip HDD’nizden başlamasını sağlamalısınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-25-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Bir şey öğrenmek istiyorum bu programla yedekleme yaparken sistem dosyalarını da mı alıyor ve eğer sistem dosyalarını alıyorsa geri yüklediğimizde o imajını aldığımız güne mi dönüyor ?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com