Kestaneli Kurabiye |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Kestaneli KurabiyeKestaneli Kurabiye Malzemeler - 3 yumurta akı - 250gr pudra şekeri- 1 paket vanilya - 1 tatlı kaşığı tarçın - bir tutam kakule tozu ( bir tutam karanfil tozu, zencefil de çok yakışır ) - 350 – 400gr çekilmiş badem- 100gr kestane püresi- 60gr un- 1 tatlı kaşığı portakal kabugu rendesi - 1 tatlı kaşığı kakao - ve süslemek için ½ tatlı kaşığı kakao Yapılışı: 1- Yumurta aklarını kar yapın Pudra şekerini ekleyin 4 çorba kaşığı kadar bezeyi ayırın Daha sonra süsleme için kullanılacak![]() 2- Vanilya, tarçın, kakule ve bademi ekleyip karıştırın Kestane püresi, un ve kakao ilave ederek yoğurun (Hafif yapışkan bir hamur olabilir ) Hamuru 4’ bölün ve her parçayı çapı 2,5 cm’lik rulolar haline getirin Streç folyoya sararak 2 saat buzdolabında bekletin![]() 3- Fırını 130 C’ye ısıtın Rulolardan 1’er cm’lik dilimler kesin Biraz düzeltip yuvarlak hale getirin Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin![]() 4- Süsleme: Daha önce ayrılan 4 çorba kaşığı bezeden 2 tatlı kaşığı ayırın ve yarım tatlı kaşığı kakao ile karıştırın Kurabiyelerin üzerine beyaz bezeyi sürün Ortalarına kürdanla bir damlacık kakaolu bezeden damlatın ve kürdanın ucuyla şekillendirin![]() 5- Önce 130 C’de 15 dakika pişirin Sonra ısıyı 100 C’ye düşürerek 12-15 dakika daha pişirin Bezelerin sararmaması için fırında fazla bekletmeyin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|