Tavuk Şinitzel |
12-18-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Tavuk ŞinitzelTavuk Şinitzel Malzemeler 2 büyük parça tavuk göğsü Damak tadınıza göre tuz, kırmızı toz biber Kızartmak için zeytinyağı Pane Harcı için, 1 su bardağı galeta unu 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik Hazırlanışı, Tavuk etleri incecik olarak dövüp orta büyüklükte parçalara bölün Tuz ve kırmızı toz biberle harmanlayın Düz bir tabakta galeta unu ve baharatları karıştırın Yumurtayı düz bir tabağa kırıp karıştırın Tavaya az miktarda zeytinyağı alıp hafifçe ısıtın Tavuk etlerini önce yumurtaya sonra pane harcına batırın Tavaya alıp iki tarafını da kızartın Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|