![]() |
İnce Zenaat |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() İnce ZenaatŞu sorulara bakar mısınız lütfen? ![]() ![]() • Terör sorunu nasıl çözülecek? • Küresel ısınma dünyamızı ne hale getirecek? • Önümüzdeki yıllarda dünyayı büyük bir kıtlık mı bekliyor? • Kuzey Irak’ta iddia edildiği gibi bir Kürt devleti kurulursa, Türkiye buna nasıl cevap verecek? • Musul-Kerkük sorunu nasıl çözülecek? • Türkiye Avrupa Birliği’ne alınacak mı? • Kıbrıs konusunda yapılan baskılara Türkiye daha ne kadar dayanabilecek? • Ergenekon gerçek bir olay mı, yoksa balon mu? • Gerçekse kökleri nereye kadar iniyor? Ve daha yüzlerce olumsuzluk ![]() ![]() ![]() Kısacası, şartlar ve sebepler açısından dünyaya, hele de Türkiye’ye baktığımızda, “her yer karanlık” gibi gözüküyor ![]() ![]() ![]() Sanki sonu belirsiz bir tüneldeyiz ![]() Fakat bu görüntü hayatın tümünü kapsamamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Bu bir “ince zenaat”tır dostlarım, adına “yaşama sanatı” derler ![]() Bu bir Resul-i Âlişân bakışıdır ki, herkesin iğrenerek önünden geçtiği köpek leşinin dişlerine dikkat çekmiş, “Dişleri ne kadar güzel” buyurmuştur ![]() Sorunlar her zaman vardır ![]() ![]() Ben dünyadaki ve ülkemizdeki olumsuzlukları saymak yerine, “Neler iyi?” diye bakmak yanlısıyım ![]() ![]() Bu metodla dünyaya tekrar bakarsanız, eminim pek çok olumlu şey göreceksiniz ![]() Önemli olan kendi iç güzelliğinizi oluşturmak ve hayata “tüm” olarak bakmayı başarmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Daha önce anlattığımı zannettiğim bir olayı burada tekrarlamanın sanırım tam sırasıdır şimdi ![]() ![]() ![]() İktidarda Ecevit, Yılmaz ve Bahçeli vardı ![]() ![]() Bir güvenlik kurulu toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçti ve Cumhurbaşkanı Sezer’in kendisine karşı “terbiye dışı” sözler sarfettiğini, ayrıca da anayasa kitapçığını suratına fırlattığını söyledi ![]() Zaten diken üstünde duran ekonomi bir anda alt-üst oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bu ortamda bir sabah gülümseyerek merdivenleri inerken, bir komşumla karşılaştım ![]() “Sabah sabah iyi bir haber mi aldınız?” Oracıkta aklıma gelen “iyi haber”leri saymaya başladım: • Binlerce insanın öldüğü bir gecenin sabahında ben sağım çok şükür ![]() ![]() ![]() • Binlerce insanın ağrılar içinde hastahanelere kaldırıldığı bir gecenin sabahında, çok şükür, acısız ve ağrısızım ![]() ![]() ![]() • Aynaya baktığımda bir yerimin çarpılmadığını gördüm ve şükrettim ![]() ![]() • Dün gece yakınlarımdan birinin felâket haberini almadım ![]() ![]() ![]() • Dün gece memleketimin hiçbir yerinde sel veya deprem olmadı ![]() • Çok şükür bir ailem ve orta halli kahvaltı edebilecek kadar bir mali gücüm var ![]() ![]() ![]() • Allah’a inanıyorum ve sevdiğim işi yapıyor, ayrıca da tevekkül etmeyi biliyorum ![]() ![]() ![]() Yani, “Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler ![]() Komşum bundan ne anladı bilmiyorum, ama az sonra çıktığım kapının önünde açmış güllerin güzelliğini görünce, komşuma anlatmak istediğimi kendim daha iyi anladım ![]() Bir kez daha anladım ki, yüreğimizi dikenlere kilitlediğimiz için gülü fark etmeden yaşıyoruz ![]() ![]() Yavuz Bahadıroğlu
![]() |
|