Katmer (Antep Usulü) |
12-16-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Katmer (Antep Usulü)Katmer (Antep usulü) Malzemeler 150 gr un, 1 çay bardagi su, 1 çay bardagi tuz, içi için: 2 yemek kasigi seker, 2 yemek kasigi çekilmis Antep fistigi, 100 gr süt kaymagi Tarifi Hamur malzemeler birbirine karistirildiktan sonra yogurulur Kulak memesi yumusakligina gelince avuç içiyle yumak haline getirilir Biraz ayçiçek yagiyla yaglanir ve bir saat dinlendirilir, hamur böylece hazir duruma getirilmistir Hamuru açmak için, yumak el ile ezilir daha sonra merdane ile büyütülür Elle havada çevirilerek açilir; kagit inceligine gelince elle düzeltilir ve muska gibi katlanip dört köse haline getirilir Açilan hamurun ortasina iç malzemesi konularak, tekrar dört kösesinden içe dogru katlanir, tavaya yerlestirilerek firina sürülür 10-15 dakika firinda kizarincaya kadar pisirilir Katmer servise hazirdir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|