![]() |
Asker Uğurlama |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Asker Uğurlamaİstanbul Ataşehir'deki bir şehirlerarası otobüs terminalindeyim ![]() Ortalık ana baba günü ![]() ![]() ![]() Endişeli bir enerjiye kapılmış oradan oraya koşuşturan gençler ![]() ![]() ![]() Yüzleri kâğıt beyazı anneler, suskun babalar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İki otobüs aynı anda kalkacaklar ![]() ![]() ![]() ![]() Ama bir delikanlı grubu otobüslerin önünde toplanmış, yola çıkmalarına izin vermiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Yetmiyor, "Dağ başını duman almış" ekleniyor ![]() Başka marşlar akla gelse onlar da okunacak! Yeter ki, zaman dondurulsun! Yeter ki, tekerleklerin dönmesine, askerin gitmesine izin verilmesin! Sağ eller havaya kalkıyor, bozkurt işareti yapıyor kimisi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönüller razı gelmiyor işte! "En büyük asker bizim asker" diye bağırılıyor ama ![]() ![]() ![]() Kahrolası kaygılar boğazları düğüm düğüm yapıyor ![]() Altına eşofman çekmiş, üzerine hırkasını giymiş, soğuktan mı, yoksa içindeki huzursuzluktan mı bilmem; tir tir titreyen bir kızla göz göze geliyoruz ![]() İki damla yaş yanaklarında asılı kalmış ![]() ![]() Otobüslerin sürücüleri korna çalıyor ![]() Çünkü yola çıkma vakti geldi de geçiyor bile ![]() Sanki buz kesiyor ortalık! Sonra slogan kılığına girmiş bir "dua" başlıyor: "Bu asker gidecek, sağ salim dönecek!" O anda hamaset bitiyor ![]() ![]() Gözü yaşlı genç kız bana yaklaşıp anne babasının duymasını istemediği bir sesle soruyor: "Sen gazetecisin, bilirsin ağabey; bu terör biter, kan durur mu?" Hangi söz umutlarımıza vurulan darbeyi aşıp bu kızı teselli edebilir? Bilmiyorum ![]() ![]() Susup gözlerimi yere çeviriyorum! Haşmet Babaoğlu
![]() |
|