Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat > Köşe Yazıları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
asker, uğurlama

Asker Uğurlama

Eski 12-16-2009   #1
GöKKuŞaĞı

Asker Uğurlama

İstanbul Ataşehir'deki bir şehirlerarası otobüs terminalindeyim
Ortalık ana baba günü Birazdan asker uğurlanacak
Endişeli bir enerjiye kapılmış oradan oraya koşuşturan gençler
Yüzleri kâğıt beyazı anneler, suskun babalar En geride durup dudaklarını ısıran nişanlılar, sevgililer
İki otobüs aynı anda kalkacaklar Yolcular yerlerinde, muavinler hâlâ açık kapının basamağında tetikte, sürücülerin elleri direksiyonda
Ama bir delikanlı grubu otobüslerin önünde toplanmış, yola çıkmalarına izin vermiyor İstiklal marşı okunuyor önce
Yetmiyor, "Dağ başını duman almış" ekleniyor
Başka marşlar akla gelse onlar da okunacak! Yeter ki, zaman dondurulsun! Yeter ki, tekerleklerin dönmesine, askerin gitmesine izin verilmesin!
Sağ eller havaya kalkıyor, bozkurt işareti yapıyor kimisi Avuçları açık duruyor kimisi, belki heavy metal işareti, belki "ey Allahım duy sesimizi" anlamında kaldırıyor kimisi ellerini
Gönüller razı gelmiyor işte!
"En büyük asker bizim asker" diye bağırılıyor ama Ne ana, ne baba, ne arkadaş yüreği kötü ihtimallerin varlığına katlanabiliyor!
Kahrolası kaygılar boğazları düğüm düğüm yapıyor
Altına eşofman çekmiş, üzerine hırkasını giymiş, soğuktan mı, yoksa içindeki huzursuzluktan mı bilmem; tir tir titreyen bir kızla göz göze geliyoruz
İki damla yaş yanaklarında asılı kalmış Gözleri ağlamaktan kıpkırmızı
Otobüslerin sürücüleri korna çalıyor
Çünkü yola çıkma vakti geldi de geçiyor bile
Sanki buz kesiyor ortalık!
Sonra slogan kılığına girmiş bir "dua" başlıyor: "Bu asker gidecek, sağ salim dönecek!"
O anda hamaset bitiyor O anda uğurlama töreninin bıçkın delikanlılarını keskin bir hüzün esir alıyor
Gözü yaşlı genç kız bana yaklaşıp anne babasının duymasını istemediği bir sesle soruyor: "Sen gazetecisin, bilirsin ağabey; bu terör biter, kan durur mu?"
Hangi söz umutlarımıza vurulan darbeyi aşıp bu kızı teselli edebilir? Bilmiyorum Böyle çırılçıplak bir soruya cevap vermek siyaset söylevi çekmeye benzemiyor
Susup gözlerimi yere çeviriyorum!

Haşmet Babaoğlu

GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com