Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Dantel, Örgü ve El Sanatları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
örgü, örnekleri, şal

Örgü Şal Örnekleri

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Örgü Şal Örnekleri

Örgü Şal Örnekleri | El Örgü Örnekleri, Güzel Modeller

Alıntı Yaparak Cevapla

Örgü Şal Örnekleri

Eski 10-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Örgü Şal Örnekleri

Şal Örnekleri

Alıntı Yaparak Cevapla

Örgü Şal Örnekleri

Eski 10-24-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Örgü Şal Örnekleri

çok güzel modeller ama nasıl yapıldıklarını bilenleriniz varsa yapılışlarınıda yazrmısınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Örgü Şal Örnekleri

Eski 10-24-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Örgü Şal Örnekleri

Su Taşı Bolero Modeli

Kırmızı yün ipi ile 10 zincir çektim3 zincir çektim 3 dolgu yaptım bu3 zincir çekip diğer 3 dolgu yaptım Ve kabu şekilde 4 tane dolguyu oluşturdum Beyaz ipe geçiyoruz 3 zincir örüğün tere 3 dolğu yapıp 3 zincir çekip 3 dolgu yapyım Vve diğer boş yerleri de dolgu ile doldurup bir tur attım pembe ipe geldiğimde sütaşı nın üzerine su taşı yaptım 3 zincir çektim ortaki boş kareye 3 tane dolgu yaptım ve tekrar 3 zincir çekip su taşı yapıp bir tur attım başa geldiğim de tekrar bir tane su taşı yaptım 3 zincir çektim 3 dolgu yaptım tekrar 3 zincir çekip 3 dolgu yaptım 3 zincir çekip su taşı yapıp bir tur ttım Tekrar başa geldiğim de su taşı yaptım 3 zincir çektim 3 karenin içine 3 er dolgu doldurup aralarına 3 zincir çekip su taşımı yapıp bir tur attım sonra siyah ipe geldiğim de ise su taşının üzerine aynı işlemleri tekrarladım Motif leri birşleştirip kol payını hesaplayıp aynı atkı örer gibi ördüğünüz zaman kol altlarını diktim Siz de dikip kendini ze bolero yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Örgü Şal Örnekleri

Eski 10-24-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Örgü Şal Örnekleri

Kalem Sal

Malzemeler:
100 gr ip
0 numara tığ1, sıra:Başlarken 10 tane zincir çekilip son ilmek kaleme takılır alttaki zincirden 1 ilmek çıkarılıp tekrar kaleme takılır Sonra bu şekilde 5 ilmek kaleme geçirilmiş olur Tekrar 10 tane zincir çekilip aynı işlem uygulanır Bu şekilde 20 tane çiçek yapılmış olur
2, sıra:8 zincir çekilir Alttaki çiçeğin ortasındaki ilmeğe batılır Tekrar 8 zincir çekilip aynı şekilde kaleme 5 ilmek geçirilir Daha sonra 7 zincir çekilir yanındaki çiçeğin ortasına batılır 5 tane kaleme dolanır Daha sonra 8 zincir çekip kaleme 5 dolanır Tekrar 7 zincir çekilip yanındaki çiçeğin ortasına batılır Bu şekilde örgü devam eder
Şalın eninde 20 çiçek boyunda 55 çiçek olacak şekilde şal bitirilir

ALINTI

Alıntı Yaparak Cevapla

Örgü Şal Örnekleri

Eski 10-24-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Örgü Şal Örnekleri

Örgü Şal Modeli

malzemeler: 200 gr ip, 8 numara şiş
yapılışı: Şal yada atkı olarak kullanacağınız aksesuarlara 14 ilmekle başlayın İlmekleri şişe aradaki iplerden, parmağınıza ipi dolayarak atın ponponların aralarındaki ipi örerek ön sırada ters arka sırada düz örgü olarak 140cm örün Bitirme yerinde çekme olmaması için ilmeği kestikten sonra kestiğiniz ilmeği örüp aynı işlemi tekrar ederek ilmekleri kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla

Örgü Şal Örnekleri

Eski 10-24-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

Örgü Şal Örnekleri

SARMAŞ DOLAŞ ŞAL TARİFİ

ENİ 45 CM
BOYU 2,60 CM
DÜZ ÖRGÜ
ŞİŞ NO 10

Alıntı Yaparak Cevapla

Örgü Şal Örnekleri

Eski 10-24-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi

Örgü Şal Örnekleri

Örgü Temel Teknikleri İlmik atmak İlmik atmak için yaklaşık 30'dan başlayabilirsiniz ya da arzu ettiğiniz büyüklükte yapacağınız sayıda atabilirsiniz İlmik yapmak için biraz uzun bıraktığınız ipi sol başparmağınıza dolayın, sağ elinizle tuttuğunuz şişi başparğınıza sarılı olan ipin içinden geçirip sonrada diğer boşta kalan ipi şişe alarak başparmağınıza sarılı ipin içinden geçirin(soldan sağa)ve gevşek olan ilmeğı ipi çekerek sıkın Gereken ilmik sayısı kadar işlemi tekrarlayın Düz örgü Düz sıra yapmak işin en kolay yöntemidir Bir sırayı şekilde görüldüğü gibi aynı yöne doğru örüyorsunuz Azaltmak İlmekleri ikişerli olarak şişe alıyoruz kesmek istediğimiz alana kadar düz örgü örer gibi devam ediyoruz Ve azaltmak istediğimiz sayıya geldikten sonra yine tek ilmek alarak örmeye devam edebilirsiniz Arttırmak Örgüde düzgün bir şekilde ilmik arttırmak için, sağ elinizde sarılı olan yünü sağ tarafta bulunan şişe bir kez dolayarak sol taraftan ters alınan ilmek alınır Lastik Bir kaç küçük formül ile ortaya çeşitli örnekler çıkarmak mümkün İki ilmek düz örgü iki ilmek tersi yönünde uyguladığınız zaman yandaki örneğin ortaya çıktığının göreceksiniz Kapatmak İlmekleri ikişerli olarak şişe alıyoruz ve düz örgü örer gibi devam ediyoruz Bitiridiğini sıranı kenarlarının düzgün olmasına dikkat edin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com